"Birey" çıtayı yükseltiyor


adıyaman’da rutin eğitim programlarının dışına çıkarak geliştirdiği sosyal aktivite programlarıyla ilk yılında büyük başarı sağlayan kurum, öğrencilerine başarı odaklı bir eğitim programı vaat ediyor.

post

 Eğitim    2016-12-06  


Adıyaman’da dershanelerin özel okullara dönüştürülmesinin ardından 15 yıllık eğitim birikimlerini “Birey Eğitim Kurumları” adı altında birleştirerek Adıyaman’a hizmet etmeye devam eden kurum, ilk yılında büyük bir başarı yakaladı. İlkokul ve Ortaokul bölümleriyle 251 öğrenci ile 15 sınıfta hizmet veren kurum, ticaretten ziyade eğitimde toplam kaliteyi arttırmak amacıyla rutin eğitim sisteminin dışına çıkarak öğrencilerin ders sonraları sosyal faaliyetlere katılımlarını sağlamak için çok sayıda aktivite ve spor programı geliştirdi. Ayrıca klasik etüt faaliyetlerini bir kenara bırakan kurum, ders tekrarı, soru ve test çözümü ile etütleri daha etkili bir hale dönüştürdü. Sonuç olarak öğrencilerine başarı endeksli bir eğitim programı sunan birey eğitim kurumları, katıldığı ilk “TEOG” sınavında oldukça büyük bir başarı sağladı.

Birey eğitim kurumları müdiresi Serpil Yücel, gazetemize yaptığı özel açıklamada; “Birey Eğitim kurumları olarak ilk önce velilerin ve öğrencilerin burayı benimsemeleri için gerçek hedeflerimizi ve misyonumuzu anlattık. Onların bizden beklentilerini çok iyi bildiğimiz için eğitim kadromuzu ona göre oluşturduk. Sınıflarımızı özel bir okulun başarılı olabileceği sayıda tutarak daha etkili eğitim sunabileceğimizi biliyorduk ve bunun için sınıf mevcutlarımızı buna göre sınırladık. Öğrencilerimiz öğretmenlerimizden daha fazla istifade edebilmeleri açısından bu çok önemliydi. Bizde ilk yılımız olmasına rağmen ticari kaygıları bir kenara atarak çocuklarımıza nasıl daha faydalı olabiliriz diye kendi ekibimizle sürekli toplantılar yaparak en doğru yolu bulduk. Derslerimizde kullandığımız yayınlar profesyonel ekipler tarafından hazırlanmış ve kalitesini ispat etmiş yayınlardır. Biz Birey Eğitim Kurumları olarak öğrenciyi ders saatlerinde sıkmadan, derse daha iyi adapte olmaları için birçok program geliştirdik. Bunların başında etüt programları geliyor. Normalde etütlerde bir öğretmen eşliğinde çocuklar ders çalışırken biz bunu rutinlikten çıkartarak karşılıklı diyaloglar içerisinde ders tekrarı ve soru çözümü yoluna gittik. Bu şekilde öğrencilerimiz hem etütlerde sıkılmadan derslerini çalıştı hem de karşılıklı diyalog olunca soru çözümlerinde daha büyük başarı sağlandı. Her sınıf için ayrı bir sosyal aktivite ve spor branşında etkinlik yapmaya başladık. Bocce, dart, satranç, ebru çalışması çoklu katılım sağlanan ve birlikteliği pekiştiren faaliyetlere çocuklarımız severek ve isteyerek katıldı. Birçok öğrencimiz yurt dışında düzenlenen yarışmalarda derece elde ederek bizleri ve ülkemizi gururlandırdı. Yemek listelerimiz öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda hazırlanırken beslenme konusunda hiçbir sorun yaşamadılar.

Tüm bu faaliyetlerimiz bizlere “TEOG” sınavında başarı olarak geri dönünce velilerden daha fazla talep görmeye başladık. Birey eğitim kurumları olarak ilk yılımızda yakaladığımız bu başarıda bütün eğitim kadromuzun, öğrencilerimizin ve bizlere güvenen bütün velilerimizin katkısı vardır. Birinci sınıftan sekizinci sınıftaki öğrencimize kadar hepsi kurumu benimsedi ve okullarına sahip çıktılar. En başta dediğimiz gibi başarı tüm bu bileşenlerin doğru yönetilmesinin ardından kendiliğinden geldi. Bizim amacımız da zaten bu başarı grafiğini devam ettirerek Adıyaman’da başarılı öğrenci sayısının artmasına ve başarı kalitesinin sürekli hale gelmesine katkı sağlamak. Bütün velilerimize bize güvendikleri ve çocuklarını gönül rahatlığıyla bize emanet ettikleri için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. HABER MERKEZİ

adıyaman,birey eğitim kurumları,şehirde bu hafta