Doğal gaz faturalarına asgari ücret zammı: Yüzde 84'lük artışın nedeni belli oldu


EPDK, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere doğal gaz hizmet bedellerine %84 zam gerçekleştiğini açıklamıştı. Enerji uzmanı Mehmet Doğan, bu zammın aslında doğal gaza değil, asgari ücret ile birlikte artan hizmet bedeline yönelik olduğunu ifade etti.

post

 Ekonomi    26.12.2022 11:48:13  


Geçtiğimiz gün Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 2023 yılı için Doğal gaz Dağıtım Sektörü Bağlantı ve Hizmet Bedellerine İlişkin Usul ve Esaslar’da yer verilen yeni bedel fiyatlarını duyurdu. Açıklanan tabloya göre; doğal gaz hizmet bedellerine yüzde 84 zam gelmiş oldu.

01 Ocak 2023 tarihi itibarıyla geçerli olacak üst sınırlar, geçen yıla göre yüzde 83,33 ile yüzde 84,74 arasında değişen oranlarda arttırıldı.

'DOĞAL GAZA ZAM YOK'

Enerji uzmanı Mehmet Doğan, EPDK'nın duyurusu ile ilgili resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Doğan, yapılan zammın aslında doğal gaza yönelik değil hizmet bedeli sebebi ile olduğunu söyledi. Aslında doğal gaz bedelinin her ay güncellendiğini ifade eden Doğan, bu artışların ise asgari ücretin artması ile birlikte geliştiğini söyledi.

Doğan, EPDK tarafından açıklanan zammın kimleri kapsayacağını ise şu şekilde açıkladı:

"Doğalgaza zam yok. Gelen fiyat artışı hizmet bedeline yönelik. Peki bu bedeller kimleri ilgilendirir açıklayalım.

1- Mevcut aboneleri ilgilendirmez

2- Yeni doğalgaz bağlatacaklar etkilenir

3- Faturasını ödemeyip sayacı kapananlar tekrar açtırırsa etkilenir

4- Taşınanlar etkilenir"

Doğan, yakın zamanda dağıtım bellerine de zam beklediğini duyurarak, konuyu şu şekilde özetledi: Kaynak: KARAR

#doğalgaz,zam,hizmet bedeli