Bu binada nasıl hizmet vereceksiniz?


çevre ve şehircilik müdürlüğünde “skandal” kararlar bu binada kamu kurumu nasıl hizmet verecek? 30 yıllık mevcut sağlam binaya deprem yönetmeliği değiştiği için yıkım kararı verildi! kurum kent merkezinde yoğun trafiğin olduğu yerde kat kiraladı! kiralanan yer seçim dönemlerinde izdiham yaşanan bir siyasi partinin üst katı! kendi yeri için yıkım raporu tutan kurum, kiraladığı binanın sağlamlığını sorguladı mı?

post

 Güncel    2016-12-13  


 

  Çevre ve şehircilik il müdürlüğünde yeni bina için “skandal” bir karar alındı. 30 yıllık geçmişi olan ve sağlamlık yönünden hiçbir sorunu olmayan bina, sadece deprem yönetmeliğinin değiştiği için yıkılıp yerine yeni bina yapılacak. Kurum ikinci “skandal” kararı ise kiralama yoluna gittiği bina da aldı. Kiralanan çarşı merkezinde bina bir siyasi partinin üst katı ve bu bina hem tek giriş hem de asansörü, otoparkı ve engelli rampası yok. Üstelik kurum kendi binasına yıkım kararı verirken kiraladığı binanın sağlamlığı konusunda rapor tutulup tutulmadığı ise muamma!

  Adıyaman’da Atatürk bulvarında yer alan kamu kurumları ve kamuya ait diğer hizmet binaları, yenilenmeye devam ediyor. Son olarak kullanım ömrünü tamamlayan ve yıkılması zorunlu bir ihtiyaç haline gelen Adıyaman valiliği ve il özel idaresi için yeni hizmet binaları yapılmaya başlandı. Ancak bazı kamu kurumları ise mevcuttaki sağlam, hiçbir riski olmayan veya sırf “kurum, benim dönemimde yeni binaya kavuştu” imzasını atmak amacıyla devleti masrafa sokuyor. Aynı çevre ve şehircilik il müdürlüğü gibi. Geçmişi en fazla 30 yıla dayanan ve şuandaki bütün kamu kurumları arasında ulaşım, hizmet, bina güvenliği ve risk açısından koşullara en uygun olan hizmet binası alınan karar doğrultusunda yıkılarak yerine yenisinin yapılması kararlaştırıldı. Ancak sorumsuzluk bu kadarla da sınırlı kalmadı. Kurum, yeni bina yapılana kadar özel mülk kiraladı. Kiralanan yer hem bir siyasi partinin üst katı, hem de otoparkı olmayan, asansörü, engelli merdiveni olmayan 3. ve 4. Katlardan oluşan bir bina. Vatandaşlar, bir kamu kurumunun yerinden taşınması ve başka bir yerde hizmete devam edecek olmasından “bihaber” olmaları bir yana, kiraya gidilen yerdeki aksaklıkların “şehircilik” anlamında yetkili bir kurum olan çevre ve şehircilik il müdürlüğüne katkı avantaj yerine dezavantaj sağlayacağı görüşünde.

  Adıyaman’da öyle bir kurum düşününki, bütün kentin imarıyla, yapısıyla ve düzeniyle ilgili karar mercii olsun, kente nefes alacak projeler hazırlasın ama kendi kurumunun binasını sessiz sedasız çarşı içine taşısın. Üstelik otoparkı olmayan, ulaşımı zor, ne engelli merdiveni ne de asansörü olsun. Bunlarda yetmezmiş gibi bir kamu kurumunu götürüp bir siyasi partinin üst katına taşısın.

Vatandaşlar kamuoyunun hiçbir bilgisinin olmadığı kurum taşınması ile ilgili şu sorulara yanıt arıyor: Yaşlı, engelli veya kronik rahatsızlığı olan vatandaşların bu 4 katlı binanın en üst katına nasıl çıkacağı bir yana yarın öbür gün bir seçim ihtimalinde oradaki insanlarla nasıl uğraşacaksınız? Her görüşten insanın yaşadığı Adıyaman’da bir siyasi partinin üst katını kiralamak kamu kurumu olarak doğru mu?  Mevcut binanın depreme dayanıklı değil diye rapor verilirken siz kiraladığınız binaya deprem riski kontrolü yaptırdınız mı? Ne kadar güvenli? Aynı tarihlerde yapılan lojmanlar için yıkım kararı olmamasına rağmen hizmet binası için neden yıkım kararı verildi? Bulvarı rahatlatmak için kurum binasını başka bir yerle takas veya arsa satışına gidilip kent dışına taşınamaz mıydı? Devlet politikasının gereği vatandaşa hızlı ve çözüm odaklı hizmet anlayışı iken siz neden vatandaşa hizmeti tıkayacak bir uygulamaya gittiniz, Bunun sebebi nedir? Ve en önemlisi devlet tasarruf tedbirleri konusunda bu kadar ince eleyip sık dokurken 30 yıllık bir binanın, reel de sorunu olmayan bir binanın, hiçbir yıkılma tehlikesi olmayan bir binanın deprem yönetmeliğinin değişmesinin ardından yıkım kararı alınması nasıl bir idari anlayıştır? Vatandaşlar ve Adıyaman kamuoyu bu soruların cevabını ararken, valiliğin bu konudaki görüşlerini de merak ediyor. HABER MERKEZİ

adıyaman,çevre şehircilik müdürlüğü,şehirde bu hafta,tayfun güzel,ferhat vural