Isınmak lüks oldu!


Enflasyonun yükselmesi, hayat pahalılığı ve yüklü gelen doğalgaz faturaları vatandaşın gözünü korkutmaya devam ediyor. Geçen seneye göre doğalgaz faturaları neredeyse 3 katına yükseldi.

post

 Ekonomi    10.01.2023 12:33:07  


Geçen seneye göre tüm faturalarda olduğu gibi doğalgaz faturaları da neredeyse 3 katına yükseldi. Faturayı gördüklerinde şok olduklarını söyleyenler vatandaşlar, kombiyi açmaya korktuklarını dile getirdiler.

Doğalgaz faturalarıyla birlikte gazetemize dert yanan vatandaşların tepkisi şöyle:

Mehmet D,. “ Geçen sene elektrik faturam ortalama 200-230 TL, doğalgaz  faturası da ortalama 400-500 lira olarak geliyordu. Bu sene elektrik faturası 600 liradan aşağı gelmiyor. Doğalgaz faturası ise yaklaşık 1300-1400 lira civarında geliyor. İnan kombinin derecesini yükseltmeye korkuyoruz. Aldığımız 3-5 kuruş emekli parası da faturalara gidiyor. Allah’tan evim kira değil kira olsa halimiz perişan. Devletimizden indirim bekliyoruz “ dedi.

BİR AYLIK FATURA 16 BİN TL

Çarşı merkezde lokantacılık yapan Faruk T,..Sadece elektrik ve doğalgaz faturalarına çalıştıklarını söyleyerek,” Benim bir aylık doğalgaz faturam gördüğünüz gibi 16 bin 300 TL. Elektrik faturasını da varın siz düşünün. Geçen sene bu tutarların 3’ te biri kadardı. Hem geçen sene işler bu seneden daha iyiydi. Bu sene hem işler kötü hem de faturalar yüklü. Şimdi diyeceksiniz ki çok tükettiğiniz için bu kadar gelmiş. Haklısınız ama, 1 müşteri de olsa, 10 müşteri de olsa mecbur mekânı ısıtmak zorundayız. Müşteri soğuk yerde nasıl oturup yemeğini yiyecek? İnanın çalışıp fatura ödüyoruz ve krediyle ayaktayız. İnşallah bu enflasyon düşer de doğalgaz ve elektrik fiyatları da düşer ancak o zaman rahatlarız” dedi.

KÖMÜRDE DE DURUM AYNI

Son 1 yılda doğalgaz fiyatı neredeyse 3 katına yükselirken kömürde de durum doğalgazdan farksız. 2021 yılı Eylül ayında 1 ton kömürün fiyatı 2 bin 600 lira iken bu sene 1 ton kömürün fiyatı 8 bin ila 8 bin 600 lira arasında değişmeye başladı. Yerli kömürde ise fiyat 7 bin 600 liraya kadar yükseldi. ŞEHİRDE BU HAFTA

#doğalgaz,zam,ekonomi,tepki,adıyaman