Başkan Asnuk: Kaos adalet sistemini iktidar gücüyle baskılamaktır


Ak Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ın gündeme dair yaptığı açıklamada, 6’lı masayı eleştirerek “Onlar imza vermeden cumhurbaşkanı kesinlikle icraat yapamayacak. Bu bir kaostur, bu krizdir. Bunların vadettiği kaostur. Bunlar her meselede çatışma yaşayacaklar” sözlerine, Saadet Partisi Adıyaman il başkanı Haşim Asnuk ve DEVA Partisi il başkanı Suat Tekin tepki gösterdi.

post

 Siyaset    23.01.2023 11:57:20  


Başkan Asnuk,” Kaos iktidarın gücünü kullanıp ‘ebabil!’lerden ‘Pelikan’lardan trol ordusu kurup onlardan medet ummaktır” derken, Başkan Tekin ise, “Bir araya gelmez, ortak çalışmayı beceremezler dedikleri siyasi partiler ve liderler bunu boşa çıkarıp, halkın umudunu arttırınca telaşlanıp saldırmaya başladılar” diyerek tepki gösterdi.

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ın 6’lı masaya yönelik ‘kaos vadediyorlar’ sözlerine muhalefet partilerinden tepkiler: 

Saadet Partisi Adıyaman il başkanı Haşim Asnuk : “Sayın milletvekilimize Cumhurbaşkanı seçilmek için en az yüzde 50+1 oyun gerektiğini hatırlatmak isteriz. Yüzde birlik bile olsa partilerin tavanı ile tabanı ile bir araya gelerek oluşturdukları konsensusla %50+1 sağlanıyorsa bu adaleti, iç barışı, huzuru getirir.

Kaos Ankara’da güpegündüz siyasi bir kişiliğin bir akademisyenin vurulmasına ortağıyla arası bozulmasın diye sessiz kalmaktır.

Kaos seçim anket sonuçlarına göre ekonomi paketleri açmaktır

Kaos adalet sistemini iktidar gücüyle baskılamaktır.

Kaos iktidarın gücünü kullanıp ‘Ebabil!’lerden, ‘Pelikan’lardan trol ordusu kurup onlardan medet ummaktır” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Adıyaman il başkanı Suat Tekin: “Bir araya gelmez, ortak çalışmayı beceremezler dedikleri siyasi partiler ve liderler bunu boşa çıkarıp, halkın umudunu arttırınca telaşlanıp saldırmaya başladılar.

Böylelikle seçim sisteminin dayattığı ittifakla 6 siyasi parti bir araya gelerek vatandaşın “bir araya gelseler de karar vermemizi kolaylaştırsalar,” endişesini yok etmiş, dağınıklığı, kararsızlığı, endişeleri boşa çıkarmıştır.

Altılı masa dağınıklığı, karışıklığı, kararsızlığı ortadan kaldırarak istikrarı, güveni tesis etmiştir.” İfadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Siyaset ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, 6’lı masanın Türkiye’yi yönetebilecek kapasitesi ve vizyonunun olmadığını ifade etmiş ve şunları dile getirmişti:

“Masanın kaos vadettiğini belirten Aydın, "Yüzde 0,5 oy alan siyasi partinin lideri bu halkın yüzde 50’sinden fazla oyunu alan bir cumhurbaşkanına tesir edecek, iradesiz kılacak, iradesiz bir cumhurbaşkanı olacak. Onlar imza vermeden cumhurbaşkanı kesinlikle icraat yapamayacak. Bu bir kaostur, bu krizdir. Bunların vadettiği kaostur. Bunlar her meselede çatışma yaşayacaklar. Terörle mücadele konusunda bile birliktelik sağlayamadılar. Yarın bakanlık paylaşımında, bakanlık icraatında birbirlerine düşecekler" ifadelerini kullanmıştı. ŞEHİRDE BU HAFTA

#saadet partisi,ak parti,deva partisi,haşim asnuk,ahmet aydın,suat tekin