Turizm kentinde turist yok..!


Adıyaman’a gelen yerli ve yabancı turist sayısı 200 binlerden 30 binlere kadar düştü.

post

 32    2016-12-20  


Nemrut Dağı, Perre Antik Kent, Karakuş tepesi, Yeni Kale, Sofraz Tümülüsü, Cendere Köprüsü gibi dünyaca ünlü tarihi mekanların bulunduğu Adıyaman’a yerli ve yabancı turistlerin ilgisi azaldı. ‘Açıkhava Müzesi’ konumunda olan Adıyaman’da 300’e yakın tarihi ve kültürel yapıyı barındırıyor. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği ve Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Nemrut Dağına 2016 yılında yeterince ilgi duyulmadı.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, her gecen yıl Adıyaman’a gelen turist sayısında ciddi düşüş yaşanıyor.
2015 yılında 54 bin 321 olan turist sayısı 2016 yılında 35 bin 904’te kaldı. Konaklama tesislerinden alınan bu rakamların içerisinde turist olarak gelmeyen kişilerde bulunuyor.
Yetkililer, Ortadoğu’da ki savaşın yanı sıra Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki terör olayları nedeniyle turistlerin gelmediğini, Adıyaman’da otellerin turizm sezonunu boş geçirdiğini ifade etti. 15 Temmuz’da ki darbe girişiminin de turizmi etkiledi belirtiliyor.
Adıyaman’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Belgesi bulunan otellerin 517 odası ve bin 30 yatağı bulunurken, yapımı devam eden otellerin ise 581 odasında bin 184 yatağı olacak.iha

adıyaman,şehirde bu hafta gazetesi,ferhat vural