‘Bu köhnemiş otokratik iktidarı göndereceğiz’


İYİ Parti lideri Akşener'in ev sahipliğinde İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya gelen Altılı Masa liderlerinin on birinci toplantısının sona ermesinin ardından liderlerden ilk açıklama geldi. Akşener, sosyal medya hesabından Genel Başkanlara teşekkürlerini ileterek "Hiç kimse merak etmesin; 13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın adayı olacak" dedi. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu ise, ev sahipliği için Akşener'e teşekkür ederken "Bu köhnemiş otokratik iktidarı göndereceğiz." dedi.

post

 Siyaset    27.01.2023 10:32:43  


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 11. kez bir araya geldi. Akşener'in ev sahipliğinde iyi Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantı yaklaşık 9 saat sürdü.

Altılı Masa'nın 9 saatlik toplantısının ardından liderler sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

Akşener, Altılı Masa’nın 11. toplantısının ardından, “Bugün 6 siyasi partinin genel başkanları olarak; zengin, güçlü ve mutlu Türkiye için hedeflerimizi ve gündemi değerlendirdik. Tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum. Hiç kimse merak etmesin; 13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın adayı olacak!” dedi.

TOPLANTI SONRASI LİDERLERDEN İLK AÇIKLAMA

DAVUTOĞLU: GECENİN EN KARANLIK ANI, ŞAFAK SÖKMEDEN AZ ÖNCEKİ ANDIR

Toplantının ardından Davutoğlu, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Gecenin en karanlık anı, şafak sökmeden az önceki andır. Bu köhnemiş otokratik iktidarı gönderip, demokratik iktidarı birlikte inşa edeceğiz. Bugünkü ev sahibimiz Sn. Meral Akşener başta olmak üzere 'ben değil, biz' anlayışıyla hareket eden tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum."

KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KÖKLÜ DEVLET VE CUMHURİYET TECRÜBESİNİ DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRACAĞIZ

Kılıçdaroğlu'nun yayınladığı mesaj şöyle:

"Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi inşa ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü devlet ve Cumhuriyet tecrübesini demokrasi ile taçlandırma hedefiyle bir araya geldiğimiz toplantıya ev sahipliği yapan başta Sayın @meral_aksener olmak üzere, tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum."

UYSAL: TÜRKİYE'Yİ ADALET VE DEMOKRASİ İLE BULUŞTURARAK...

DP lideri Gültekin Uysal'ın mesajı şöyle:

"Türkiye'yi adalet ve demokrasi ile buluşturarak refah üreten ve kalkınan, yaşanabilir bir ülke haline getirmek, herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye'ye ulaşmak hedefi ile ortaya koyduğumuz irade güçlü bir şekilde varlığını sürdürüyor. Bugün bu inancı paylaştığımız toplantıya ev sahipliği yapan İyi Parti @iyiparti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'e @meral_aksener ve tüm Liderlere teşekkür ediyorum." Kaynak: KARAR

#6'lı masa,açıklama,siyaset