Öğrencilerden en güzel farkındalık


Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü 4. sınıf öğrencileri tarafından Yrd. Doç. Dr. Emine KEF’in öncülüğünde çevre duyarlılığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla “Doğa Ben’im Projesi’’ hazırlandı. Proje kapsamında 3 bin bez torba dağıtılırken Altınşehir Ortaokulu’nda da kütüphane kurma çalışması yapıldı.

post

 Çevre    2016-12-20  


Projenin ilk ayağında, Altınşehir Ortaokulu, Altınşehir İlkokulu ve Zübeyde Hanım Anaokulunda öğrencilere çevre kirliği faktörleri ve bu konuda alınacak tedbirler hakkında bilgilendirme seminerleri verildi. Projenin ikinci kısmında naylon poşet yerine bez torba kullanımını teşvik amaçlı, pazar yerinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Adıyaman Belediyesi Başkanı F. Hüsrev KUTLU, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit TEMİR, Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, Prof. Dr. Ali AYDIN, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yavuz AKÇİ, Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emine KEF ve Kamu Yönetimi öğrencileri tarafından halka bez torbalar dağıtıldı ve poşet kullanımının doğamızda açtığı tahribatı en aza indirmek bu torbaların kullanımının artırılmasına dikkat çekildi. Projenin üçüncü ayağını ise öncesinde bilinçlendirme semineri verilen okullarda bu bilinci pekiştirmek amacıyla öğrencilere bez torba dağıtımı yapıldı. Projenin son aşamasında ise Altınşehir Ortaokulu öğrencilerine ağaç temalı kitaplık ve üniversite öğrencilerinin çabalarıyla toplanan kitaplar armağan edilerek kitapların insan yaşamını nasıl daha değerli kıldığına dikkat çekildi.

 

Yrd. Doç. Dr. Emine KEF, projenin mimarı olan Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerine ve öğrencilerin çalışmalarına destek veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev KUTLU ve belediye çalışanlara teşekkürlerini sundu.HABER MERKEZİ

adıyaman üniversitesi,m talha gönüllü,şehirde bu hafta gazetesi,ferhat vural,f hüsrev kutlu,adıyaman belediyesi