Turanlı’dan Tutdere’ye: Suskunluğunuzun Sebebi Eti Bakır mı?


Adıyaman gündemini meşgul eden olaylarla ilgili, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’nin sessiz kalmasını eleştiren DEVA Partisi Kahta ilçe başkanı M.Şükrü Turanlı,” Memlekette o kadar haksızlar olurken, susmanızın sebebi Eti Bakır’ mı?” diye sordu.

post

 YEREL    30.01.2023 09:49:14  


Adıyamanlı iş insanı Sadık Gürsoy, geçtiğimiz hafta sosyal medya hesaplarında, AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ve eski danışmanı Ömer Faruk Işık hakkında bazı iddialarda bulunmuştu. Bu iddialara da gönderme de bulunan DEVA Partisi Kahta ilçe başkanı Muhammed Şükrü Turanlı, muhalefetin vekili CHP Adıyaman milletvekili Abdurrahman Tutdere’nin sessiz kalmasını eleştirerek sosyal medya hesabında paylaşımda bulundu.

İşte Başkan Turanlı’nın o paylaşımı:

“Masanın Ortaklarından olsak ta, eleştiri yerine özeleştiride yapamıyorsak eğer,

Yaptığımız siyasetin doğruluğu tartışılır hale gelir.

Bugün 5 Adıyaman Milletvekillerimiz var,

4’ü AKP’nin(iktidarın), 1 Vekilde CHP’nin yani ana muhalefetin.

Bugüne Kadar Ana muhalefet Vekilinden, bu kadar illegal işler, Adaletsiz iş alımları ve yolsuzluklar olurken ADIYAMAN ve İlçelerinde, hatta birileri belgeler dahi paylaşırken, Ana muhalefet Parti Vekili TUTDERE bu olanlara nasıl bu kadar sessiz kalabiliyor.

 TV programlarında ve Meclis kürsülerinde Köylerimizin isimlerini zikretmek, sadece koltuğunu garantiye almak ve oy devşirmekten başka birşey değildir.

 Akıllarımızda şunlar ister istemez kalıyor,

Koçali barajının oradaki Eti bakırın yani Cengiz holdingin çıkardığı madenin, taşımacılığının iptali olmasından mı çekiniyorsunuz.?

İktidar Partisi Vekili Sayın Ahmet Aydın’ın bire bir ağzından çıkan kelimesinde,

‘Ana muhalefet Partisi Vekili Sayın Abdurrahman TUTDERE benim şahsıma en ufak bir söylemde bulunursa yer gök onu kabul etmez’, demesini gerektiren nedir Sayın TUTDERE?

Bizler yani Tüm ADIYAMANLILAR sizleri meclise gönderdiğimizde, ORTAK’lığınızı pekiştirmek için değil,

Memleketin hak ettiği değerlere kavuşturmanız içindir.

Bir Sus Payına Koca Memleketi Satıyorsunuz..! “ ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Adıyaman’da, birçok şirket maden arama faaliyetinde bulunuyor. Bu maden arama şirketlerinden biri de Cengiz Holdinge ait Eti Bakır şirketidir. Şirketin taşeronluğunu CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tudere’nin ailesinin de yönetiminde olduğu Bağlıca AŞ isimli şirket yapmaktadır. İddialara göre, olay medyaya yansıyınca Tutdere ailesinden bazlıları şirketteki yönetim yetkisini başka şahıslara devretti. CHP’nin doğadan sorumlu milletvekilleri ve dönemin CHP il başkanı bu maden sahalarını geçmişte ziyaret etmiş ve yaptıkları açıklamalarda bölge halkının olan bitenden memnun olmadığını," CHP olarak yerinde yaptığımız incelemelerden ve Halktan gelen şikayetler doğrultusundan yola çıkarak, insan sağlığına ve doğaya zarar verenlerin bir an önce bu karardan vazgeçip geri adım atmalarını ve yetkililerin de bu doğa katliamına müdahale etmelerini ve bizlere gereken bilginin verilmesini bekliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin de bu olayın takipçisi olarak çalışmalar başlatacağını bu ve buna benzer doğa tahribatlarının önlenmesi konusunda mücadele edeceğimizin ve bu gibi tesislerin kurulmasında katkısı olan kim olursa olsun tepkimizin bölge halkının çıkarları doğrultusunda olacağından kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullanmışlardı. ŞEHİRDE BU HAFTA

#şükrü turanlı,abdurrahman tutdere,deva partisi,chp,adıyaman