Depremzede Özel Sektör Öğretmenleri Çaresiz!


Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 depremleriyle birlikte Adıyaman’da bir çok binanın yanı sıra bir çok eğitim kurumu da yerle bir oldu. Bu eğitim kurumlarında istihdam edilen öğretmenler depremle birlikte hem evlerini hem de işlerini kaybederek çaresiz kaldılar. Öğretmenler başka illerde sözleşmeli olarak istihdam edilmelerini istiyorlar.

post

 Eğitim    24.02.2023 14:54:04  


Mağdur öğretmenler yaptıkları açıklamada şunları dile getirdiler:

“ 6 Şubat günü başlayan deprem felaketi zincirinde bir çok vatandaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü henüz içimizden atabilmiş değilken şimdi kalanların acı tablosuyla yüz yüze kaldık. 11 ille birlikte özellikle Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve  Hatay şüphesiz depremin yıkıcılığını iliklerine kadar hisseden başlıca illerdendi. Deprem felaketinin hala devam ettiği bu günlerde bölgede kalan az sayıda vatandaşımızın da temel ihtiyaçları halen tam anlamıyla giderilebilmiş değil.

              Eğitim sektörünün tam anlamıyla sekteye uğraması da hem bölgede kalan öğrencilerin hem de öğretmenlerin daha büyük sıkıntılara girmesine neden olmuş durumda. Öğrencilerin başka illere nakledilmesiyle özel okullar ve çalışanları da mağdur olmuş durumda. Daha önce Covid-19 pandemisinde özel okul öğretmenleri “kısa çalışma ödeneği” gibi cüzi miktarda maaşlarla ayakta kalmaya çalışmış, hem maddi hem de manevi olarak son derece yıpranmıştı. Şimdi de deprem felaketiyle ailelerini, evlerini ve işlerini yitirmiş durumdalar. Adeta eksiye düşen özel okul öğretmenlerinin hukuki olarak da desteği olmadığından yetkililerden yardım beklemekte.

Dünya çapında “Asrın felaketi” olarak nitelenen bu felakette onlara destek olunmalı, Devletimizin şefkatli ve güçlü kollarıyla sarılmalıdır. Bu bağlamda zaten Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan Özel Okul Öğretmenleri en azından maddi güvence altına alınarak OHAL kapsamında uygun kadrolara yerleştirilmelidir ” ifadelerini kullandı. ŞEHİRDE BU HAFTA

#deprem,adıyaman,k.maraş,hatay,g.antep,ş.urfa,osmaniye,d.bakır,malatya