İki ay içerisinde 244 bin 343 konutun temeli atılacak.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: “Depremden etkilenen illerde 4 milyon 953 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 622 bin binada inceleme yaptık”

post

 Ekonomi    02.03.2023 18:49:08  


İçerisinde 604 bin 856 bağımsız bölüm olan 212 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu tespit ettik”
Adıyaman’da 68 bin 12 bağımsız bölümden oluşan 28 bin 547 binayı yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit ettik”

Adıyaman’ı ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2 ay içerisinde 244 bin 343 konutun temelini atacaklarını belirtti. Hasar tespit çalışmalarının 7 bin personelle 11 ilde aralıksız sürdüğünü belirten Bakan Kurum, depremden etkilenen illerde 4 milyon 953 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 622 bin binada inceleme yaptıklarını, içerisinde 604 bin 856 bağımsız bölüm olan 212 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Adıyaman’da ise 68 bin 12 bağımsız bölümden oluşan 28 bin 547 binayı yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit ettiklerini aktardı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman’da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum depremden etkilenen şehirleri en kısa sürede ayağa kaldıracaklarını belirtti.
Adıyaman’ı eski ihtişamlı günlerine kavuşturmak için burada olduklarını söyleyen Bakan Kurum, “Adıyamanlı kardeşlerimizin acısına ortak olmak, yeni yaşam alanlarını incelemek, gözbebeğimiz Adıyaman’ımızı yeniden tıpkı eski günlerine, o ihtişamlı olduğu güzel günlerine kavuşturmak, ayağa kaldırmak için tekrar buradayız, Adıyaman’ımızdayız. Millet olarak her bir ferdimizi derinden sarsan depremin acıları hala tazeliğini korusa da üzerinden tam 25 gün geçen o karanlık gecenin izlerini devletimizin bütün gücünü, bütün imkanlarını seferber ederek bir bir siliyoruz. Yaralarımızı devlet-millet el ele hep birlikte sarıyoruz. Bizler ilk günden beri yaşadığımız acıları bir nebze olsun dindirebilmenin gayreti içerisindeyiz. Depremden etkilenen bölgelerimizde arama kurtarma, insani yardım ve hasar tespit çalışmalarımızdan sonra Bakanlık olarak sürdürdüğümüz çalışmalarımızı inceliyoruz. Tüm ekibimizle, tam kadro buradayız, Adıyaman’dayız. Hem hasar tespit çalışmalarını takip ettik hem de valilerimizle, belediye başkanlarımızla, STK’larımızla, iş dünyamızla, kanaat önderlerimizle, vatandaşlarımızla istişarelerde bulunduk, Adıyaman’da yeni konutlarımızın inşa edileceği yerleri beraberce belirledik. Depremden zarar gören 10 ilimizde olduğu gibi Adıyaman’ımızda da çalışmalarımız büyük bir seferberlik anlayışla aralıksız devam ediyor. Bakanlarımız da burada tüm gayretiyle, özverisiyle çalışıyor. İnşallah 85 milyon tek yürek, tek bir aile olarak bir ve beraber olacağız, hep birlikte bu zor günleri atlatacağız ve kardeşlerimizin mutluluğuna yine hep birlikte şahit olacağız” dedi. İHA

#deprem,adıyaman,k.maraş,hatay,g.antep,ş.urfa,osmaniye,d.bakır,malatya