AKMERCANGAZ HAKSIZ KAZANÇ MI SAĞLIYOR?


Bayiler,akmercangazın keyfi tutumundan şikayetçiler doğalgaz bayileri, akmercangaz’ı neden “epdk’ya şikâyet etti bayilere göre akmercangaz, epdk kararlarını uygulamıyor bayiler, abonelerden alınan 120 tl’nin bedelinin kendilerine ödenmesini istiyor adıyaman’da sertifikalı doğalgaz bayisi, doğalgaz dağıtım firması akmercangaz ile yaşadığı sıkıntıları enerji piyasası denetleme kuruluna taşıdı. bayiler, akmercangaz’ın vatandaştan tahsil ettiği bazı malzeme giderlerini kendilerine ödemediğinin anlaşılması üzerine epdk’ya şikâyet etti.

post

 Güncel    2016-12-26  


 

Adıyaman’da ilk dönemlerde sayıları 120’ü geçen ancak aradan geçen 5 yıllık süreçte masrafları karşılayamayan yaklaşık 90 bayi işyerini ya kapattı, ya da iflas etti. Mevcut bayiler ise Akmercangaz’ın haksız kazanç sağladığını ve bu paranın bayilere geri ödenmesini istiyorlar. Adıyaman genelinde yaklaşık 58 bin abonesi bulunan Akmercangaz’ın bayilere abone başına 120 lira gibi bir geri ödeme yapmasının gerektiğini belirten bayiler, talep ettikleri halde Akmercangaz yetkililerinin hem bu parayı ödeme taraftarı olmadığını hem de kendilerini gaz açmama ve iş geciktirme gibi gerekçelerle tehdit ettiğini söylediler.

Sertifikalı doğalgaz bayileri adına açıklama yapan Mehmet Toprak, doğalgaz dağıtım firması Akmercangaz’ın keyfi uygulamalarıyla zor durumda kaldıklarını belirtti. Toprak; “Akmercangaz, bizim de sonradan farkına vardığımız bazı konularda bayiler olarak bizleri açıkça kullandı. Çünkü bizim aslında hakkımız olan bazı şeyleri alamamışız. Bunların en başında Akmercangaz, EPDK’nın şartnamesine göre hareket etmemiştir. Bize Epdk’dan gelen kanun hükmündeki kararnamelerde bizim hakkımız olan birçok kalemdeki işçilik olsun, malzeme olsun bize geri ödenmemiştir. Bu paralar abonelik işlemleri sırasında vatandaştan tahsil edilmiş ancak şartnamede olmamasına rağmen bu flex, conta ve işçilik masrafları biz bayilere yüklenmiştir. Bu masraflar abone başına yaklaşık 120 lira ediyor. 58 bin aboneyle çarptığımızda iyi para ediyor. Biz de bunu başka kentlerdeki firmaları araştırınca öğrendik. Biz bu giderlerin bize ait olduğunu düşündüğümüz için şimdiye kadar hep kendi cebimizden karşıladık. Ancak yanlış olduğunu öğrendiğimiz anda Akmercangaz yetkililerine durumu ileterek geri ödeme istedik. Ancak firma sahibinin firmalara hiçbir ödeme yapmayacağını bildirdi. Maddi olarak çok zor durumdayız. Bazı arkadaşlarımız bu masrafları karşılayamadığı için ya borç batağına girdi ya da iflas ederek bayisini kapattı. Biz doğalgaz bayileri olarak yetkililerden Akmercangaz’ın EPDK kararlarına uyarak bize ödemesi gereken paraları ödemesini istiyor ve bize bu konuda destek vermelerini bekliyoruz” diye konuştu. HABER MERKEZİ

adıyaman,şehirde bu hafta gazetesi,ferhat vural,akmercangaz,doğalgaz bayileri,