Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şanlıurfa’yı Adıyaman’a biz bağladık


Deprem konutlarının temelini atmak için Adıyaman’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’a yaklaşık 50 bin konut yapacaklarını bunun şahidinin Nissibi köprüsü olduğunu ve Şanlıurfa’yı Adıyaman’a kendilerinin bağladığını söyledi.

post

 YEREL    27.03.2023 18:22:53  


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem konutlarının temelini atmak üzere Adıyaman’a geldi.

Demokrasi parkında toplanan halka bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ağırlıklı olarak Adıyaman’a yaptıkları yatırımları anlattı ve muhalefeti eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları dile getirdi:

“Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinde kaybettiklerimizin acısı hala tazedir. Bir kez daha depremde ve sellerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.

Tüm kurum ve kuruluşlarımızla Adıyaman'da ve diğer illerde çalışmalarımızı seferber ettik. Bir yandan geçici konutları diğer yandan kalıcı konutları hazırlıyoruz. Tüm barınma imkanlarını seferber ettik. Adıyaman başta olmak üzere konteynerleri en kısa sürede 100 bine çıkaracağız. Hasarsız ve az hasarlı evler yavaş yavaş kullanılmaya başlandı.

Deprem bölgesinde toplamda 650 bin inşa edeceğiz. Bir yıl içinde 319 bin konutu teslim etmekte kararlıyız. Acil ihtiyaçları karşılamak için gece gündüz çalışıyoruz. Hiçbir Adıyamanlı kardeşimizi mağdur etmeyeceğiz. Her bir kardeşimizi yeni yuvasına mutlaka kavuşturacağız. Kentsel dönüşüm projeleriyle diğer alanları da güvenli hale getireceğiz. Adıyaman'da inşa edeceğimiz konut sayısı yaklaşık 50 bini, köy evi sayısı 23 bin 640'ı bulacak. 56 bin 323 konut ve köy evinin yapım sürecini başlattık. Devlet, deprem konutlarını vatandaşlarına hibe seviyesinde bir usulle teslim ediyor.

Bu coğrafyada her günümüz imtihanla geçmiştir. Terörle mücadeleciyi başardık. Şimdi bakıyorsunuz bay Kemal terör örgütlerinin temsilcileriyle kol kola yürüyor. Bunlara cevabı sandıkta vereceğiz. Biz ne diyoruz tek millet, tek bayrak, tek vatan diyoruz. Ne dediysek yaptık. Nissibi köprüsünü yapmadık mı? Şanlıurfa’yı Adıyaman’a bağlamadık mı? Nissibi köprüsü yapacaklarımızın şahididir” İfadelerini kulandı.

Konuşmaların ardından deprem komutlarının temeli atıldı. ŞEHİRDE BU HAFTA   

#deprem,adıyaman,kahramanmaraş,gaziantep,osmaniye,şanlıurfa,malatya,hatay