Prof. Dr. GÖNÜLLÜ; “Ahlaklı ve Meziyetli Olmalıyız”


Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ proje okulları arasında yer alan Adıyaman Anadolu Lisesi öğrencileri ile eğitim işbirliği protokolü kapsamında bir araya geldi. Prof. Dr. GÖNÜLLÜ öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunarak “Ahlaklı ve meziyetli olmalıyız” dedi.

post

 Eğitim    2017-01-03  


Konferans öncesinde Adıyaman Anadolu Lisesi Müdürü AbdulkerimIŞIK’ı makamında ziyaret eden Prof. Dr. GÖNÜLLÜ ziyaretin ardından öğrencilerle buluştu. Öğrencilere Üniversitemizi tanıtan Prof. Dr. GÖNÜLLÜ daha sonra fakülteler ve Üniversitelerimizin başarıları hakkında bilgi verdi. Ardından Üniversitemizin makine ve teçhizat imkânlarından bahsederek Üniversitemizin öğrencilere sağladığı imkanlara değindi. Üniversitemizi tanıttıktan ve hedeflerini anlattıktan sonra öğrencilere vatan, millet ve vatandaşlık bilgisinden bahseden Prof. Dr. GÖNÜLLÜ bireyin millete karşı sorumluluklarını söyledi. Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Prof. Dr. GÖNÜLLÜ ülkede birlik beraberliğin önemine değinerek yerli üretim, milli eğitim ve milli ekonominin gerekliliğini anlattı. Toplumumuzun aklına darbe vurulduğuna dikkat çeken Prof. Dr. GÖNÜLLÜ Osmanlı’dan bugüne Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda büyük kayıplar verdiğimizi, bu kayıplarda bilgili ve akil insanlarımızı kaybettiğimizi bunun sonucunda da daha yeni yeni kendimize geldiğimizi vurguladı. Aile çocuk ilişkisinin öneminden de bahseden Prof. Dr. GÖNÜLLÜ Hz. Ali’nin “Eğitim, gelecek çağlara çocukları harcamak” sözüne vurgu yaptı. En büyük düşmanımızın cehalet olduğunu kaydeden Prof. Dr. GÖNÜLLÜ milli eğitimde nezaket dersi olmadığını ve öğrencilere nezaket dersi verilmesi gerektiğine inandığını söyledi. Az düşünüp çok konuşan bir topluluk haline geldiğimizi belirten Prof. Dr. GÖNÜLLÜ çalışan her insanın mezun olduktan sonra iş bulacağını ve üreteceğini ve herkesin devlet memuru olamayacağını ifade etti.

Konferansın sonunda Adıyaman Anadolu Lisesi öğrencileri Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’ye çiçek takdim etti. Öğrencilere teşekkür eden Prof. Dr. GÖNÜLLÜ daha sonra Adıyaman Anadolu Lisesi Onur Defterini imzaladı.HABER MERKEZİ 

adıyaman üniversitesi,m talha gönüllü,şehirde bu hafta gazetesi,ferhat vural