Başkanı Bulucu, seçim sonuçlarını değerlendirdi


Dün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendiren AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, Adıyaman’ın sıkıntısız bir seçim süreci yaşadığını, tüm Türkiye’de olduğu gibi Adıyaman’da da millet iradesinin tecelli ettiğini belirtti.

post

 Siyaset    29.05.2023 17:46:37  


      Bulucu açıklamasında şunları söyledi.

      “Ülkemiz ve Adıyaman’ımız şükürler olsun, tarihi önemdeki bir seçimi demokratik olgunluk içerisinde gerçekleştirdi. Türkiye Yüzyılına yakışır güzel bir seçim geçirdik. Birinci turda bitmesinden çok, 2. Turda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açık ara önde olması hem Adıyaman’da hem Türkiye’de tarihi bir başarıdır. 14 Mayıs’ta Adıyaman’ımız Sayın Cumhurbaşkanımıza yüzde 66.2 oy oranıyla destek çıktı. 28 Mayıs’ta gerçekleşen 2.Tur seçimlerinde ise nerdeyse oyumuzu 3 puan arttırarak yüzde 68.8 oy oranıyla Adıyaman’dan büyük bir zaferle çıkmış olduk. 2018’de yapılan seçimlere kıyasladığımızda ise oylarımızı pekiştirilmiş ettiğimizi görüyoruz. Elbette yine bu seçimlerde Sincik ilçemiz Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiği yüzde 94.6’lık oy oranıyla Türkiye geneli şampiyonluğunu bir kez daha perçinledi. Aynı şekilde Samsat ilçemiz yüzde 90.1, Gerger ilçemiz yüzde 87.1, Kâhta ilçelerimiz ise yüzde 81.4 oy oranlarıyla rekor kırdı. Merkez ilçemiz dahil Besni, Gölbaşı, Tut Çelikhan ilçelerimizde de yüzde 60’ın üzerinde oy aldık.

 14 Mayıs’ta yapılan milletvekili seçimlerinde ise %52,48 oy oranıyla 4 milletvekili çıkardık. Elbette her iki seçim sürecinde başta TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanımız Ahmet Aydın olmak üzere 27. Dönem Milletvekillerimiz ve 28. Dönem milletvekillerimiz, Adıyaman’ımızın dört bir yanında saha çalışmalarını büyük bir gayretle sürdürdüler. Bunun yanında Adıyaman Belediye Başkanımız Dr. Süleyman Kılınç, 28.Dönem milletvekili adayımız Ziya Polat, Yönetim Kurulu üyelerimiz, SKM başkanlığımız ve ekibi, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, ilçe başkanlarımız, ilçe-belde belediye başkanlarımız, il genel ve belediye meclis üyelerimiz, Geçmiş dönem belediye başkanlarımız, geçmiş dönem il başkanlarımız, geçmiş dönem ilçe başkanlarımız, sandık kurulu üyelerimiz, müşahitlerimiz ve Cumhur İttifakı partilerimizle adeta bir seferbelik ruhu ile çalışarak Adıyaman’dan alnımızın akıyla çıkmanın gururunu yaşadık. Hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

 Bu vesileyle 28 Mayıs Büyük Türkiye zaferimiz ülkemiz ve Adıyaman için hayırlı olmasını diliyorum. Bize yeni bir zafer daha yaşatan milletimiz var olsun” ifadelerini kullandı. ŞEHİRDE BU HAFTA

 

#emrah bulucu,ak parti,adıyaman