İL ÖZEL İDARESİNDE NELER OLUYOR?


“koltuk” sevdalıları bu defa meclisin huzurunu bozdu “genel sekreter değişiyor” dedikoduları bilinçli mi çıkarıldı? kamuoyu; “kurum, dedikodu yerine hizmet üretmeli, hizmetlerin devamı için kurumun dinamikleriyle oynanmamalı”

post

 Güncel    2017-01-16  


Adıyaman’da hizmet üretmeye çalışan bazı kurumlar, koltuk sevdalıları kişiler yüzünden proje yerine dedikodularla uğraşmak zorunda kalıyor. Bu kurumların başında da il özel idaresi ve il genel meclisi geliyor. Bilinçli olarak üretilen “il genel sekreteri değişecek, meclis başkanı ise ak parti il başkanının belirlediği isim olacak” dedikoduları, başta valilik olmak üzere ak parti il teşkilatı ve il genel meclisi üyeleri arasında huzursuzluk çıkarmaya yetti. Şimdilerde kurumun başındaki insanlar hizmet yerine dedikoduları temizlemekle zaman harcarken vatandaşlar ise devam eden hizmetlerin aksamaması için kurumun dinamikleriyle oynanmaması yönünde görüş bildiriyorlar.

Adıyaman’da bazı kamu kurumlarının iyi yönetilmediği için hizmet konusunda yetersiz kaldığı bir gerçek. Ancak bazı kurumlar da var ki iyi yönetilmeye çalışıldığı zaman ya siyasi ya da kişisel hesaplar nedeniyle kurumun dinamiği ortadan kalkıyor. Aynı il özel idaresinde olduğu gibi. Son yıllarda Adıyaman’a gelen devlet yatırımlarının artması, güçlü yönetim modeli, büyük projelerin hazırlanması ve hizmet noktasında halkın teveccüh göstermesi il özel idaresinin popülerliğini arttırmakla kalmadı, kurumun hizmet kalite çıtasını da yükseklere taşımasına vesile oldu. Ancak ne olduysa Adıyaman valisi Abdullah Erin’in himayesindeki, il genel sekreteri Kenan Doğan ve ekibinin başında olduğu kurumun halk yararına çok güzel işlere imza atmaya başlamasıyla birlikte birilerinin “koltuk” sevdası nedeniyle sekteye uğratılmaya başlandı. Bunun en güzel örneği ise başta “Beşpınar vadisi” projesinin aksamadan hızlı bir şekilde ilerlemesi ile köylerde ve kırsalda yapılan hizmetlerin başarılı olması. Bilinçli bir şekilde çıkartılan yönetim değişikliği dedikoduları kurumun dinamiğini bir süre yavaşlatmaya başlasa da “koltuk sevdalısı” kişiler tarafından çıkartılan dedikoduların aslı-astarının olmadığı anlaşıldı. Hem siyasi hem de merkezi idare tarafından kurumun böyle dedikodularla uğraşacak zamanının olmadığı ve vatandaşa kaliteli hizmet planlarının aksamadan devam edeceği sinyali verildi.

Bir diğer yönetim değişikliği ise il genel meclisinde yaşanacak. Mevcut il genel meclisi başkanı avukat İrfan Yılmaz’ın “Hâkimlik” sınavlarında başarılı olarak bundan sonraki yaşamını asıl mesleği olan hukukçuluğa dönecek olması nedeniyle başkanlığı bırakacak. Ancak daha Yılmaz’ın başkanlığı bırakmadan yine aynı dedikodular bu defa il genel meclisi yönetimi için yapılmaya başlandı. İl genel meclisi başkanlığı için siyasiler arasında isim tartışmasının bilinçli bir şekilde çıkarıldığı ve meclisteki dengelerin “Algı” operasyonuyla bozulacağı dedikoduları meclis üyelerini huzursuz etmeye yetti bile. Ancak bilinçli meclis üyeleri olası, bir seçim durumunda kurumu en iyi şekilde yönetecek Başkan’ın yine meclisin iradesiyle seçilmesi taraftarı oldukları gelen bilgiler arasında.

Sonuçta Adıyaman’da her zaman olduğu gibi birbirini çekememezlik ve dedikodular, il genel meclisi başkanlığı ve il genel sekreterliği konusunda ayyuka çıkmış durumda. Ancak kamuoyunda şu düşünceler hâkim. Vatandaşlar; “Adıyaman’a hizmet edecek, dirayetli ve otorite sahibi başkanlar tarafından bu her iki kurumun doğru işler yapacağına eminiz. Burada söz siyasi otorite ve birilerinin “Adamı” gelecek mantığı yerine Adıyaman’a ve Adıyamanlılara en iyi hizmeti kim verecekse o olmalı. Şimdiye kadar koltuk sevdalısı insanlar yüzünden hizmetlerimiz ya gecikti, ya da hep yarım kaldı. Bu defa çark tersine dönmeli ve çarkın yönü hizmet olmalı. Onun için dedikoduları bırakarak hizmet ve proje üretmeye bakalım. Doğru isimlerle doğru işlerin yapılacağına inanıyor ve yöneticilerimizden bu doğrultuda görevlendirmeler yapılmasını bekliyoruz” diye konuştular. HABER MERKEZİ

adıyaman,adıyaman valiliği,il özel idaresi,kenan doğan,abdullah erin,ak parti,ferhat vural,tayfun güzel