NE OLACAK 56 EVLERİN DURUMU?


YAKLAŞIK 160 HAK SAHİBİNİN YERİ BUHAR OLUP UÇTU MU? YIKIMDAN ÖNCE 2 BİN METREKARE OLAN YER, YIKILDIKTAN SONRA 750 METREKAREYE DÜŞTÜ!

post

 Şehirde Bu Hafta    2017-02-09  


Adıyaman’ın bir dönem en güzel ve ihtişamlı binası olan 56 evler yıkıldıktan sonra 2 bin metrekare olan arsası belediyenin imar revizyonu kapsamında bir anda 750 metreye düşürülünce yaklaşık 160 hak sahibi kara kara düşünmeye başladı.

Adıyaman’da kentin en güzel yerinde bulunan ve yapı ömrünü tamamladığı için belediye tarafından yıkım kararı verilen 56 evler ile ilgili belirsizlik sürüyor. Toplam alanı 2 bin metrekare olan 56 evler için yıkım sürecinde belediye ile aynı alana yeni bina yapılacak konusunda anlaşma sağlanmasına rağmen yıkıldıktan sonra sadece 750 metrekare imar izni çıkan yer için hak sahipleri ile belediye arasında büyük anlaşmazlık var. Yaklaşık 160 hak sahibi bulunan 56 evlerin arsası ise şu sıralar otoparka çevrilmiş ve öylede kalacağa benzemesi kamuoyunun gündeminden bir türlü düşmüyor. Vatandaşlar; “Ne olacak bu 56 evlerin sonu” diye kendi aralarında fikir jimnastiği yapmaya devam ediyor.

Yapıldığı zaman Adıyaman’ın en yüksek ve en güzel binası olan, Adıyaman denilince ilk akla gelen bina 56 evlerdi. Aradan geçen süre içerisinde bina kullanım süresini doldurdu ve yıkılması için hem hak sahipleri hem de kamuoyu ortak fikir üretti. Belediye ile anlaşıldı ve binalar yıkılıp yerine yenisi yapılacaktı. Özel bir firmayla hurda ve hafriyatı karşılığı anlaşma sağlandı ve bina kısa sürede yıkıldı. Tam yenisi yapılacak denilirken 160 hak sahibi ile belediye arasında bu defa imar revizyonu sorunu çıktı. Hak sahipleri kendilerine ilk başta sözlü olarak yıkılan binanın yerine aynı büyüklükte bina yapabilirsiniz dendi ancak iş yapım aşamasına gelinde revizyon kapsamında alan 2 bin metrekareden 750 metrekareye düşürüldü. Burada hak sahiplerinin tamamı biz kendi yerimizi isteriz deyince gerginlik yaşanmaya başlandı. Bu arada yıkılan binaların yeri bir anda otoparka çevrildi.

 

Belediye imar planına göre 750 metrekare alanda 8 kat yapı ruhsatına izin verirken geri kalan bin 250 metrekare alan ise buhar olup uçtu. Yeni bina yapıldığı takdirde 160 hak sahibinden sadece 60 tanesine pay düşecek ve geri kalan 100 hak sahibi ise uzaktan bakmak zorunda kalacak. HABER MERKEZİ

tayfun güzel, ferhat vural, sehirde bu hafta, 56 evler, adıyaman