Pirin’de 12 ev için kamulaştırma çalışmaları tamamlandı


GAZETENİZ “ŞEHİRDE BU HAFTA”, ADIYAMAN’IN KANAYAN BİR YARASINA DAHA MERHEM OLDU ETKİLİ HABERLERİMİZİN ARDINDAN Pirin’de 12 ev için kamulaştırma çalışmaları tamamlandı Gazetemiz tarafından bir süre önce gündeme getirilen ve hız kazanan Örenli (Pirin) mahallesindeki taşınmazların kamulaştırması yapılmaya başladı. Kültür ve turizm il müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde İlk etapta 3 sonraki etapta ise 9 taşınmazın kamulaştırması tamamlanarak hak sahiplerine teklife hazırlandığı öğrenildi.

post

 YEREL    2017-02-13  


Gazetemiz tarafından bir süre önce gündeme getirilen ve hız kazanan Örenli (Pirin) mahallesindeki taşınmazların kamulaştırması yapılmaya başladı. Kültür ve turizm il müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde İlk etapta 3 sonraki etapta ise 9 taşınmazın kamulaştırması tamamlanarak hak sahiplerine teklife hazırlandığı öğrenildi.

Adıyaman’da yıllardır turizm konusunda kanayan bir yara haline gelen Perre antik kentinin içerisinde yer aldığı Örenli (Pirin) mahallesindeki kamulaştırma çalışmaları nihayet başladı. Kültür ve turizm il müdürlüğü tarafından yapılan kamulaştırma çalışmaları kapsamında ilk etapta 3, sonraki etapta ise 9 taşınmasın kamulaştırma çalışması tamamlandı ve ilk etaptaki 3 taşınmazın hak sahiplerine kamulaştırma bedelleri ödendi. Diğer 9 taşınmaz için ise kamulaştırma bedelleri hesaplandı ve hak sahiplerine ilerleyen günlerde teklifler yapılacak. Anlaşma sağlanmadığı takdirde yargı yoluna gidilecek ve kesin karar verilecek. Örenli mahallesinde kamulaştırma kapsamına giren yaklaşık 120 taşınmaz için çalışmalar büyük bir titizlikle devam ederken, kamulaştırması yapılan evlerin yıkılarak Perre antik kenti kazı alanına dahil edileceği öğrenildi.

Adıyaman kültür ve turizm il müdürlüğü tarafından yürütülen Örenli (Pirin) mahallesindeki ev ve arsaların kamulaştırma çalışmaları başladı. İlk etapta 3 taşınmazın kamulaştırması tamamlanarak hak sahiplerine ödemeleri yapıldı. İkinci etapta ise 9 ev için kamulaştırma çalışması bitirildi ve hak sahiplerine ödeme tutarları için teklifte bulunulacak. Kültür ve turizm il müdürlüğü kamulaştırma kapsamında Adıyaman belediyesi, defterdarlık, çevre ve şehircilik il müdürlüğü ile emlakçılar derneğine bedel tespiti yaptırdı. Bu tespitler neticesinde taşınmazlar için ödenecek para hesabı yapıldı. Hak sahiplerine oturdukları evin arsası için ayrı, arsa üzerindeki yapı için ayrı para ödeneceği kaydedildi. İlerleyen günlerde hak sahipleriyle ödeme tutarı üzerinden teklif sunacak olan kurum ile hak sahipleri arasında anlaşma sağlanmadığı takdirde hukuki süreç başlayacak.  Mahkeme kararına göre belli olacak tutar hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak. 9 evin ödemesinin yapılmasının ardından öncelik sırasına göre diğer taşınmazlar için kamulaştırma çalışmalarına başlanması hedefleniyor. HABER MERKEZİ

adıyaman,şehirde bu hafta gazetesi,ferhat vural