“mermer organize sanayi bölgesi”kuruluyor..


Adıyaman tarihinin en büyük yatırımı için geri sayım başladı kentin en büyük kalkınma hamlesi olan mermer osb’de onlarca işletme açılacak, binlerce kişi istihdam edilecek. bütün “kdv” ise Adıyaman’da kalacak..

post

 Ekonomi    2017-02-14  


Adıyaman sanayisine yön verecek ve kentin kalkınmasına en büyük katkıyı sunacak olan “Mermer Organize Sanayi Bölgesi” için dev bir adım atıldı. Adıyaman’ın dünyaca ünlü kaliteli mermerlerinin işlenerek Türkiye ve dünya piyasasına sunulacağı, sağlayacağı katma değer ve istihdam ile Adıyaman’ın kalkınmasına büyük katkı sunacak olan mermer organize sanayi bölgesi kurulması için düşünülen yaklaşık 80 hektarlık alan için bütün şartlar sağlandı ve sadece “ÇED” raporunun alınması kaldı. “ÇED” raporunun alınmasının ardından kurulacak mütevelli heyetiyle birlikte organize sanayi bölgesinin kurulumu sağlanacak ve işletmelerin kısa sürede açılarak hizmet vermeye başlanacağı kaydedildi.

Adıyaman, büyük bir özlem duyduğu “Mermer Organize Sanayi Bölgesi”ne kavuşuyor. Kalkınma, sanayi ve ticaretin gelişmesi ve aynı zamanda binlerce kişi için istihdam anlamına gelen en büyük kozu olan “Mermer Organize Sanayi Bölgesi” için nihai karar verildi. Adıyaman merkezde yaklaşık 80 hektarlık (800 dönüm) araz için bütün kurumların “olur” kararı verdiği OSB için “ÇED” raporu bekleniyor. Çevre ve şehircilik bakanlığından alınacak olan “ÇED” raporunun ardından mermer organize sanayi bölgesi için mütevelli heyeti oluşturulacak. Mütevelli heyetinin oluşturulmasının ardından kurulum aşaması tamamlanacak olan OSB için bu defa işletmelere yer tahsisi yapılacak. Dünyaca ünlü Adıyaman mermerinin tamamının kurulacak OSB’de işlenerek hem Türkiye hem de dünya piyasasına sunulacak olması nedeniyle binlerce kişiye de istihdam sağlanmış olacak.

 Adıyaman’daki çok sayıdaki mermer işletmesi, çıkardığı mermerleri kütle olarak tırlarla limanlara taşıyor ve Adıyaman mermeri işlenmek üzere başka ülkelere sevk ediliyor. Aynı mermer işlendikten sonra tekrar ithal edilerek başta kamu olmak üzere özel sektör yapılarında yabancı menşeli olarak kullanılıyor. Böylelikle ne bir istihdam sağlanıyor, ne de katma değer sağlanıyor. Ancak mermer organize sanayi bölgesinin kurulmasıyla birlikte açılacak olan onlarca işletmede binlerce istihdam sağlanırken mermerin burada işlenmesiyle birlikte yüksek oranda katma değer sağlanacak. Adıyaman sanayisinin güçlenmesi ve kentin kalkınması için en büyük yatırım olarak gösterilen mermer organize sanayi bölgesinin kurulum çalışmalarının en geç 3 veya 4 ay içerisinde başlaması hedefleniyor. HABER MERKEZİ

adıyaman,şehirde bu hafta gazetesi,ferhat vural