Vali Erin'den önemli açıklama..


Valilikte intihar teşebbüsünde bulunan vatandaşı ikna eden Vali Abdullah Erin: "Vatandaşımızın bu duruma gelmesi çok üzücü"

post

 YEREL    2017-03-01  


Adıyaman Valiliği binasının çatı katına çıkarak intihar teşebbüsünde bulunan şahsı ikna eden Adıyaman Valisi Abdullah Erin, "Vatandaşımızın bu duruma gelmesi çok üzücü" dedi.

  Sabah saatlerinde Adıyaman Valiliğine gelen 50 yaşındaki Abdullah B., iş bulamadığı gerekçesiyle binanın çatısına çıkarak intihar teşebbüsünde bulunmuştu. Çatıdan atlamak isteyen şahsı Adıyaman Valisi Abdullah Erin ikna ederek çatıdan indirmişti.

  Olayın ardından basın açıklaması yapan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, “Öncelikle hiçbir problemin olmadığını belirtmek istiyorum. Vatandaşımızın girdiği bir psikolojik nedenden dolayı böyle bir olaya yeltendiğini üzülerek söylüyoruz. Olay sonrası vatandaşımızla oturduk konuştuk. Adıyaman Valiliği 24 saat vatandaşlarımızın geldiği ve iletişimlerinde hiçbir problem yaşamadıkları valiliklerimizden bir tanesidir. Gece ve gündüz demeden her zaman vatandaşlarımızla beraberiz. Onların sorun ve sıkıntılarını çözmek amacıyla her zaman yanındayız. Vatandaşımızın bu duruma gelmesi çok üzücüdür. Vatandaşlarımızın sorunlarını, dertlerini anlatabileceği devlet yetkilileri ve kurumlar varken bu tür durumlara yeltenmiş olmaları gerçekten çok üzücü. Her zaman gerek valilik gerek vali yardımcıları, kaymakam arkadaşlarımız, kamu, kurum ve kuruluş temsilcilerimiz sürekli vatandaşlarımızın hizmetinde ve onların sorun ile problemlerini gidermekle yükümlüler. Vatandaşlarımız rahatlıkla kurumlarımıza ulaşabilir bu tür sorunlarını aktarabilirler. Çözülebilecek konular zaten çözülüyor. Ama hemen çözülemeyecek konular var onlar için de biraz daha sabır gerekiyor. Bu tür davranışlar vatandaşlarımızın durumunu kolaylaştırmaktan çok daha fazla zorlaştırır. Sizlerde biliyorsunuz ki gece gündüz vatandaşlarımızın yanındayız, arasındayız."

 

  İş talebinde bulundu

  İntihar girişiminde bulunan vatandaşın iş talebinde bulunduğunu belirten Vali Erin, "Valiliğe en çok gelen taleplerden biri iş talebidir. Ama devlet bütün işsizleri istihdam edebilecek kapasiteye keşke sahip olsa da istihdam etse. Kurumların belli bir kapasitesi var. Özel meslekte bir çok pozisyon var. İŞKUR’da 2 bine yakın hemen vatandaşımıza iş imkanı sağlayabilecek pozisyonlar mevcut. Kamu, kurum ve kuruluşlarda illa çalışma konusunda ısrarcı olmalarını anlamış değiliz. Kamuda işe yerleşme ve devlet memuru olmanın şartları KPSS ve belirli koşullardan geçerek olmaktadır. Bunun dışında kamuda taşeron işçi olarak ya da hizmet elemanı olarak çalışmaktan başka devlet memuru olmanın imkanı ve şansı yok. Özel sektörlerde boş bulunan pozisyonlara vatandaşlarımızın müracaat etmelerini iş kur üzerinden taleplerini iletmelerini istiyoruz. Aslında Adıyaman’da, özel sektörde herkese yetecek iş olduğunu da buradan belirtmek istiyorum” dedi.

  Vali Erin, Abdullah B.'nin iş talebini karşılayabilmek için İŞKUR müdürüyle görüştüğünü belirtti. Erin, Abdullah B.’nin birkaç gün içerisinde güzel bir işe alınacağına inandığını kaydetti.

adıyaman valiliği,abdullah erin,şehirde bu hafta,ferhat vural