Kadınların ürettiği ilk tatlılar görücüye çıktı


Adıyamanlı Üreten Girişimci Kadınlar Kooperatifi (Adıpayam) tarafından üretilen çeşitli gıda ürünlerinin yer aldığı satış ofisi demokrasi parkı içinde açıldı. Satış ofisinde badem ezmesi, Tasarım çikolata, dökme çikolata, tablet çikolata, Badem şekeri ve daha birçok ürün bulunuyor.

post

 Ekonomi    29.03.2024 17:45:17  


Adıyamanlı Üreten Girişimci Kadınlar Kooperatifi kooperatifleşmeden önce Adıyaman Belediyesi’nin yürüttüğü, İpekyolu Kalkınma Ajansının fon sağladığı Acı ile Tatlı Buluşuyor Adıyamanlı Kadınlar Adıpayam üretiyor projesiyle bademden çeşitli ürünler (badem şekeri-badem ezmesi-bademli helva-bademli çikolata-bademli draje) üretmeye başlamıştı. Proje kapsamında belgelendirilen usta öğreticilerin verdiği kurslarla toplamda 120 ev hanımı sertifikasyon sürecini tamamladı.

Projenin çıktılarından biri bademe katma değer sağlayarak kadın girişimciliğini arttırmaktı. Proje sonunda bu çıktı gerçekleştirilmiş olup 7 kadın girişimci Adıyaman Belediyesi’nin destekleriyle il merkezindeki ilk kadın kooperatifini kurmuş oldu. Şu an faaliyet gösteren kooperatifte şekerleme ve çikolata eğitimi alan usta öğreticiler sayesinde ürün çeşitliliği her geçen gün artmaktadır. Bademin yanı sıra diğer çerezlere de katma değer sağlamak amacıyla kaju, ceviz, fındık, yer fıstığı ve pirinç patlağı gibi ürünlerle drajeler üretilmektedir.

ÇÖLYAK HASTALARI İÇİNDE  EKMEK ÜRETİLİYOR

Adıpayam projesi devam ederken mutfak atölyesinin üst katını badem atölyesi oluştururken alt katını Adıyaman Belediyesi’nin çölyak fırını oluşturuyordu. Badem ürünleri üreten usta öğreticiler proje süresince ve proje bitip kooperatifleştikten sonrada çölyak fırınında günlük 100 adet ekmek ve çölyak hastası çocuklarımızın doğum günlerinde yaş pastalarını yapmaya devam ediyorlar.

Proje ile ilgili kısa bir açıklama yapan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ ”Açılışını gerçekleştirmiş olduğumuz bu sosyal sorumluluğu desteklemek için Adıyaman Belediyesi olarak Adıyamanlı Üreten girişimci Kadınlar Kooperatifine üretim ve satış yerlerini protokol ile sağladık. Bu sayede hem çölyak hastalarımızı mağdur etmemiş olduk hem de memleketimize katma değer sağlayan, üreten ve her geçen gün gelişen kadınlarımıza destek olduk. Deprem sonrası ilimizde üretimin gelişmesine katkı sağlamak, kadın girişimcilerimizi desteklemek, badem ürününün yelpazesini genişletmek ve ürün çeşitliliğini arttırmak amacıyla Adıyaman Belediyesi olarak bir proje daha hazırladık ve Adıyamanlı Üreten Girişimci Kadınlar Kooperatifini de projeye ortak ettik. GAP'a sunmuş ve onaylanan bu projemiz ile bugün bu satış ofisinin kurulmasını desteklemiş olduk. Ümit ediyoruz ki bu projeler ilimizdeki diğer girişimcilere de ilham olur ve badem diyarı Adıyaman'da üretilen Bademli ürünler hem yurt içi hem de yurt dışı piyasasında alıcı bulur. Adıyamanlı Üreten Girişimci Kadınlar Kooperatifi Adıyaman bademini tanıtarak, kadınların ev ekonomisine katkıda bulunmasını sağlayarak, üretime destek olarak memleketimiz için büyük bir farkındalık oluşturmaktadır. Başarılarının devamını Allah’tan niyaz ediyor, daha iyi yerlere geleceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

Satış ofisinde badem ezmesi, Tasarım çikolata, dökme çikolata, tablet çikolata, Badem şekeri, leblebi şekeri, Badem draje, ceviz draje, yer fıstıklı draje, kaju draje, pirinç patlaklı draje ve daha birçok ürün bulunuyor. ŞEHİRDE BU HAFTA

 

#adıpayam,çikolata,üretim,kadın kooperatifi,adıyaman,adıyaman belediyesi