Vali ERİN;Referandumda yüzümüzün akıyla çıkacağız..


Adıyaman Valisi Abdullah Erin, 16 Nisan’da yapılacak olan Referandumun güvenli ve özgür bir şekilde gerçekleştirileceğini kaydetti.

post

 Güncel    2017-03-07  


Adıyaman İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Emniyet Müdürü Metin Alper ile birlikte referandum ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Valilik salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Abdullah Erin, referandumun en güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için her türlü tedbirin planlandığını söyledi.
Vali Erin açıklamasında, “Referandumdan yüzümüzün akıyla çıkmanın gayreti içerisindeyiz. Adıyaman seçim ve referandum mekanizmalarını en iyi işleten illerden birisidir. Seçimlerde en az sıkıntı yaşanan illerin içerisinde yer alıyor. 16 Nisan’daki referandumu aynı olgunlukla, özgür bir ortam içerisinde geçmesini temenni ediyor ve bekliyoruz. İl ve ilçe merkezlerinde emniyet teşkilatımız, adliye teşkilatımız, jandarma teşkilatımız yapılması gerekenleri yapıyor. Referandumda görev alacak güvenlik personelimizin ilk eğitimleri tamamlandı. Kamu idarelerinden yetkililerin ne şekilde davranmaları gerektiği konuları eğitim formatı içerisinde verildi. Referandumun tam bir güvenlik içerisinde özgür ortamda gerçekleşeceğini söyleyebiliriz. İlimizin her köşesinde oylamanın gerçekleşeceği her noktada devlet var olacaktır. İlgili kurumlarla sürekli koordinasyon toplantıları gerçekleştireceğiz. 24 Saat esasına göre bir çalışma ortaya koyacağız” dedi.
Vali Erin açıklamasının devamında, “Bilgi işlem, enerji, sağlık planlaması, sosyal medyanın takip ve olabilecek provakatif mesajların takibi yapılacak. Hizmet etmeye çalışırken sosyal medya üzerinden provokatif yayınlarla uğraşmak istemiyoruz. Asılsız haberlere zaman ayırmak istemiyoruz. Hukuki açıdan gerekli tedbirler alınacak. Bu arada siyasi partiler ve seçim bürolarının güvenliği ile ilgili tedbirler belirlendi. Referandumun sorunsuz, problemsiz bir şekilde yapılacağını, bu konuda her türlü tedbir ve önlem planlandı. Basın mensuplarının devletin milletin faydasına olabilecek bir habercilik anlayışını ortaya koyabileceklerinden şüphemiz yok” diye konuştu.

adıyaman valiliği,abdullah erin,şehirde bu hafta,ferhat vural