Seçim bitti, iptal olan zam geri geldi


Seçimden önce simit fiyatlarına yapılan ve ardından geri alınan zam sandığın kalkmasıyla geldi. Simit fiyatlarına KDV zammı uygulanacak. Buna göre; kafe ya da pastaneden alınan simit yüzde 10, fırından alınan simit için ise yüzde 1 KDV ödenecek.

post

 Ekonomi    18.04.2024 11:35:05  


Seçim atmosferinde geri çekilen simit zamları, oy pusulalarının toplanmasının ardından yeni bir vergi düzenlemesi ile geri dönüyor. Yeni düzenlemeyle, simit satışlarında uygulanan Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında önemli bir artış yapılacak. Kafe ve pastanelerden alınan simitler için KDV oranı yüzde 10'a, fırınlardan alınanlar için ise yüzde 1'e çıkartılacak.

KDV ORANLARINDA BÜYÜK DEĞİŞİKLİK

Cumhurbaşkanı'nın yetkisinde olan KDV oranlarının değişikliği ile simit gibi temel tüketim maddelerine uygulanan vergi yükünde artış yaşanacak. Lokanta, pastane ve kafelerde farklı KDV oranları uygulanmaya başlanacak. Bu değişiklik, özellikle oturarak hizmet veren yerlerde satılan ürünlerde yüzde 10 KDV uygulanmasını zorunlu kılacak.

VERGİ KARMAŞASI VE DENETİMLER

Özellikle pastane ve kafelerde yaşanan KDV karmaşası, vergi denetimlerini tetikledi. Maliye Bakanlığı'nın yürüttüğü denetimler, işletmelerin vergiden kaçınmak için farklı ürünlerde farklı KDV oranları uyguladığını ortaya çıkardı. Yeni düzenleme ile bu tür vergi kaçakçılığının önüne geçilmesi hedefleniyor. Kaynak: KARAR

#simit,kdv,artış