Yeni Dönem Kadrolaşma Yöremle Başladı


31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den CHP’ye geçen Adıyaman belediyesinde, kadrolaşma belediyeye ait yörem şirketinde başladı. Yörem A.Ş’nin tüm yönetimi değişti.

post

 Şehirde Bu Hafta    22.04.2024 15:24:58  


Yörem A.Ş yönetim kurulu başkanlığına İzmir Karabağlar ’da CHP’den belediye başkan aday adayı olan Ceyhan Kayhan, yönetim kurulu üyeliklerine ise Muhammet Ali Hazar, Mahmut Gazi İspir, Mehmet Taş ve Sadi Arslan getirildi.

Belediyede çalışan yaklaşık bin 100 kişi yörem A.Ş bünyesinde istihdam ediliyor, ayrıca belediye ait iş makineleri, binek otomobiller ve birçok araç ve gereç de Yörem A.Ş. Adına kayıtlı.

31 Mart yerel genel seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 47 yıl aradan sonra Türkiye’de birinci parti olurken, Adıyaman’ da ise 30 yıl sonra ilk defa CHP’li bir aday belediye başkanlığını kazandı.

14 adayın yarıştığı belediye başkanlığı seçimini CHP’nin adayı ve aynı zamanda milletvekili olan Abdurrahman Tutdere açık ara farkla kazandı.

Her belediye başkanının yaptığı gibi Tutdere’nin de yakın çalışma arkadaşlarının veya A takımının kimlerden oluşacağı merak ediliyordu. Belediye başkan yardımcılığı için adı geçen CHP eski il başkanı Burak Binzet, depremde 100 kişinin öldüğü Zümrüt inşaat binasında fenni sorumluluğu olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

İLK KADROLAŞMA YÖREM AŞ’DE

Belediyenin şirketi olan Yörem AŞ’nin başına İzmir’den getirilen Ceyhan Kayhan getirildi. Ceyhan Kayhan 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir Karabağlar ’da CHP’den aday adayı olmuştu ve listeye girmemişti.

 17 Nisan 2024 tarihli Ticaret sicil gazetesinde yer alan bilgilere göre;

 Yörem AŞ yönetim kurulu başkanlığına Ceyhan Kayhan, yönetim kurulu üyeliklerine ise Muhammet Ali Hazar, Mahmut Gazi İspir, Mehmet Taş ve Sadi Arslan getirildi.

Belediye meclis başkan vekilliğine de Av. Burcu Tekin Cömert getirilmişti.

DEĞİŞEN İSİMLER

Önceki dönemde Yörem AŞ’de görev alan, Şerif Ayaz (Depremde vefat etmişti) Kasım Uçarer ve Ramazan Oruç’un görevlerine son verildi.

Gözler şimdi başkan yardımcılıklarına hangi isimlerin getirileceğine odaklanmış durumda. ŞEHİRDE BU HAFTA

#abdurrahman tutdere,adıyaman belediyesi,chp,şehirde bu hafta,adıyaman