Deprem bölgesinde mücbir sebep hali uzatıldı


Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için mücbir sebep halini 31 Ağustos 2024 tarihine kadar uzattı.

post

 Güncel    26.04.2024 19:47:59  


Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye’nin güneydoğusunda meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için vergi süreçlerinde önemli kolaylıklar sağladı. Bakanlık, mücbir sebep halinin süresini 31 Ağustos 2024'e kadar uzattı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bu duyuruyu resmi internet sitesinden kamuoyuyla paylaştı.

Bu kapsamda, 2023 hesap dönemine ilişkin kurumlar vergisi beyannamelerinin verilme süreleri ve üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 30 Nisan'dan 6 Mayıs’a kadar uzatıldı. Aynı şekilde, 2024/Mart dönemine ait "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimlerinin teslim süreleri de 6 Mayıs’a kadar esnetildi.

Bakanlık ayrıca, 30 Nisan'a kadar oluşturulması ve imzalanması gereken elektronik defterlerin (e-Defter) oluşturulma, imzalanma ve Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemi'ne yüklenmesi gereken elektronik defter beratlarının yükleme sürelerini de 10 Mayıs gün sonuna kadar uzattı.Kaynak: KARAR

#mücbir sebep,deprem,adıyaman,maliye bakanlığı