‘Bersisa’ya Yoğun İlgi


Adıyaman Belediyesi’nin katkılarıyla, İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan ve Hazreti Mevlana’nın bir meselinden yola çıkan olayların anlatıldığı Bersisa adlı oyun Adıyamanlılardan yoğun ilgi gördü.

post

 11    2017-03-15  


Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün katkılarıyla, İstanbul Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenen ‘Bersisa’ adlı tiyatro oyunu Adıyamanlılardan yoğun ilgi gördü.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve eşi Fulya Kutlu hanımefendi, Vali Yardımcısı Murat Süzen, Askerlik Şubesi Başkanı Albay Davut Kulalar ve eşi, İl Jandarma Komutanı Ercan Atasoy ve eşi, Emniyet Müdürü Metin Alper, kurum müdürleri, üniversite öğrencileri ve çok sayıda Adıyamanlı tiyatro severin izlediği oyun büyük beğeni topladı.

Boğaç Babür Turna ve Gülebru Turna tarafından yazılan, iki perde halinde sahnelenen ve Hz. Mevlana’dan bir Mesel’in konu edildiği oyunda Gökalp Kulan, Eray Cezayirlioğlu, Can Sözeri, Hakan Güngör, Ozan Uz, Onuryay Evrentan Atasalihi, M. Zeynep Aytekin, Metehan Kuru ve Zekayi Metin başlıca rol aldı.

Hz. Mevlana’dan bir Mesel’i sahneye taşıyan oyunun konusu şöyle: “Mevlevilikle ilgili sırları bulmaya talip olan akademisyen Matuf Hoca, aradığının Mevlana Müzesindeki bir yazmada saklı olduğuna inanmaktadır. Yazmayı bulmak için müzenin deposuna indiğinde, kendisini zamanın ve mekanın dışında ama hakikatin içinde, bir meselin ortasında bulur. Hz. Mevlana’nın naklettiği bu mesel artık yalnızca bir mesel değil hakikatin ta kendisidir. İmparatorun kızı Theodora'yı iyileştirmesi için kendisine emanet edilen Hekim Bersisa’nın yolculuğu Matuf’un yolculuğu olmuştur. Bu yolculuk ona önemli sırlar fısıldayacaktır.”

Oyun sonunda büyük alkış alan oyuncuları sahneye çıkarak kutlayan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İstanbul Devlet Tiyatroları’na teşekkür ederek, yeniden Adıyaman’a davet etti. Başkan Kutlu, Askerlik Şubesi Başkanı Albay Davut Kulalar ve eşi Fatma Kulalar ile İl Jandarma Komutanı Ercan Atasoy ile eşi Ünzile Atasoy’u da sahneye davet ederek, oyunculara çiçek takdim etti.ŞEHİRDE BU HAFTA

adıyaman,adıyaman belediyesi,fehmi hüsrev kutlu,şehirde bu hafta gazetesi,ferhat vural