İ.H.H'NIN HİZMET ORDUSU, SAMSAT'TA GÖNÜLLERİ FETHETTİ


İ.H.H, SAMSAT’TAKİ DEPREMDE BÜYÜK BİR SINAV VERDİ “İ.H.H”NIN GÖNÜLLÜ ORDUSU, DEPREMZEDELERİN İMDADINA KOŞTU ARAMA-KURTARMA FAALİYETİYLE BİRLİKTE YEMEK VE GIDA YARDIMI YAPILDI HER GÜN 5 BİN KİŞİLİK ÇORBA, 15 BİN KİŞİLİK İSE YEMEK DAĞITIMI YAPILIYOR

post

 Şehirde Bu Hafta    2017-03-16  


Samsat’ta yaşanan 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından hemen afet bölgesine giden ve anında yardımlara başlayan insani yardım derneği i.h.h, vatandaşların bir kez daha takdirini topladı. 

Arama kurtarma ekipleri, yardım ekipleri, yemek ve gıda dağıtım ekipleri ile günlerdir Samsat ve köylerinde yardım dağıtımı yapan İ.H.H, genel merkezden gelen araç ve tar’larla birlikte Samsat geneline hizmet veriyor.

Samsat’taki depremin ardından Kızılay ve AFAD ile birlikte bölgede konuçlanan ve hemen yardım faaliyetlerine başlayan İnsani Yardım Derneği “İ.H.H”, vatandaşlardan büyük beğeni aldı. Hem arama kurtarma ekipleri hem de yardım ve yiyecek dağıtım ekipleri ile bölgede insani yardımlara devam eden insani yardım derneği i.h.h, sadece ilçe merkezinde değil depremden zarar gören köylerde de faaliyetlerini sürdürüyor. İnsani yardım derneği Adıyaman şube başkanı Fadıl Akkuş; “ İ.H.H” olarak deprem felaketinin ardından genel merkezimizle diyaloga geçerek hemen Samsat’a doğru yola çıktık. İlk etapta arama kurtarma faaliyetlerine katılan ekiplerimiz ilçe merkezinde ise mobil ekipleriyle hizmet vermeye başladı. Her gün 5 bin kişiye sabah kahvaltısı için sıcak çorba ikramında bulunulurken öğlen ve akşam yemekleri için köylere ekipler yönlendirildi. Depremden zarar gören ailelere başta çocuk ve hasta bezi olmak üzere gıda paketleri gönderildi. Yaşlılarımız için acil çadırlar kuruldu ve yerleşmeleri sağlandı. Yaklaşık bir hafta geçmesine rağmen i.h.h olarak bütün ekiplerimiz ilk günkü özveriyle gece gündüz demeden afetzedelerimizin yardımına koşuyor. Burada onlarda gönüllümüzle birlikte Samsatlıların yardımına koşuyoruz. İnsanlarımıza bir kâse sıcak çorba bile yetiştirebiliyorsan bu bizim için gurur kaynağıdır. Yardımseverlerin desteğiyle hizmetlerini sürdüren insani yardım derneği Türkiye’nin neresi olursa olsun en kısa sürede yardıma koşmak için büyük çaba sarf etmektedir. Bizim tek amacımız zorda olan ve insani yardıma ihtiyacı olan insanımıza yardım etmektir.  Bunu en hızlı ve etkili şekilde yaptığımıza inanıyoruz. Bize inanan ve destek verenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

tayfun güzel, ferhat vural, sehirde bu hafta, deprem, i.h.h, fadıl akkuş, adıyaman