SINAV ADIYAMAN’DA,BAŞVURU 81 İL’DEN!


BAŞKA KENTLER İKAMET ŞARTI KOYUP SADECE KENDİ İLİNDE YAŞAYAN ADAYLARI SINAVA KABUL EDERKEN ADIYAMAN HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ 81 İL’E KUCAK AÇTI! Aile Ve Sosyal Politikalar Adıyaman il müdürlüğünün Aile sosyal destek programı “ASDEP” personel alımında başka kentler gibi “İkamet” şartı koymaması Adıyamanlı adayların tepkisine neden oldu.

post

 Güncel    2017-03-20  


Aile Ve Sosyal Politikalar Adıyaman il müdürlüğünün Aile sosyal destek programı “ASDEP” personel alımında başka kentler gibi “İkamet” şartı koymaması Adıyamanlı adayların tepkisine neden oldu.

Aile ve sosyal politikalar Adıyaman il müdürlüğü tarafından yapılan “ASDEP” personel alımı için yapılan çağrıda başvuru sırasında il şartı gözetilmeyince Adıyamanlı adaylar kuruma tepki gösterdi. Başka kentlerde ikamet zorunluluğu getirilirken Adıyaman’da ikamet zorunluluğu olmaması nedeniyle şanslarının azaldığına dikkat çeken adayların morali bozuldu.

Adaylar başka kentlerde müdürlükler tarafından sadece kendi il’inde yaşayan adayların işe alımları için ikamet şartı konmasına rağmen kendi memleketlerinde yapılacak sınavda onlarca yabancı adayla yarışacak olmalarının adil olmadığı görüşündeler. Adaylar; “Biz ASDEP personeli olabilmek için müracaat ettik. Ancak müracaatların bütün illerde aynı şartlarda olmadığını biliyoruz. Mesela Gaziantep ikamet şartı koydu ve sadece orada yaşayan adaylar başvurabilecek. O da kendi ilinin insanını istihdam edebilmek için getirilmiş bir şart. Biz de Adıyaman’da yaşıyoruz ve Adıyaman müdürlüğünde çalışmak istiyoruz. Ama Türkiye’nin bütün illerinden başvurular yapılıyor. Bu hiç adil değil. Herkes kendi ilinde müracaat etse şanslar daha ada adil olacak. Adıyaman il müdürlüğümüz niye böyle bir karar aldı anlam veremiyoruz. Biz her fırsatta bize sahip çıkılsın diyoruz ama bir türlü bunu anlatamıyoruz. Bütün kentlerde ikamet şartı olsa ve hiç olmasa anlayışla karşılarız ama başka iller bunu yapıyor ve olumlu tepki alırken kendi ilimizde dışarıdan gelecek adaylarla ayrı bir mücadele içerisine gireceğiz” diyerek Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Direk’e tepki gösterdiler.

Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesinde ise Aile Sosyal Destek Programına (ASDEP) görevlisi ve danışma yönlendirme elemanı olarak 20 personel alınacak. Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Aile ve Tüketici Bilimleri bölümleri mezunları ve bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından en az Lisans düzeyinde mezun olan kişiler başvurabilecek. ŞEHİRDE BU HAFTA

adıyaman,şehirde bu hafta gazetesi,ferhat vural