Mutlu;Hedef Türkiye rekoru..


Ak parti Adıyaman gençlik kolları başkanı Oğuz MUTLU; HEDEF TÜRKİYE REKORU HEDEF:Reisin Adıyaman sevgisini biliyoruz,Adıyamanlılarında Reis sevdasını.Ak gençlik olarak biz de bu sevgiyi karşılıksız bırakmayacağız ve hedefimiz Adıyaman da Türkiye rekorunu kırmaktır. MEKTUP :cumhurbaşkanımızın mektubunu CHP'li, MHP'li ve HDP'li kardeşlerimize ulaştıracağız.. ÜYELERİMİZ: 18-30 yaş aralığında 118 bin seçmenimiz var.29 bin genç üyemiz var..7/24 Adıyaman'ı parselleyerek sıkışmadık el çalınmadık kapı bırakmayacağız..Herkese her kesime ulaşacağız. SOSYAL MEDYA:Sosyal medya da,Ak gençliğe yakışmayan bir takım küfür ve hakaretleri tasvip etmiyoruz.Bunu yapan arkadaşları tespit ettiğimizde ciddi şekilde uyarıyoruz.Her ne sebeple olursa olsun herhangi bir paylaşımda karşı tarafı rencide edici bir yorum ve yazıları onaylamak bize yakışmaz.

post

 Siyaset    2017-03-20  


MUTLU; HEDEFİMİZ ADIYAMAN DA TÜRKİYE REKORUNU KIRMAKTIR.

Ak parti Adıyaman gençlik kolları başkanı Oğuz MUTLU ile referandum sürecini konuştuk.

Evet  başkanım,referandum sürecine girdiğimiz bu günlerde parti de önemli bir hareketlilik var. Referandum çalışmaları nasıl gidiyor?

_ Yoğun bir şekilde referandum çalışmalarına başladık. Seçim koordinasyon merkezi tarafından program dâhilinde her sabah saat 10 itibariyle çalışmalarımız başlıyor. Gruplar oluşturuluyor, bu guruplar kadın kolları, gençlik kolları, ana kademe ve merkez ilçe olmak üzere farklı gruplar halinde sahaya inerek seçim çalışması yapıyoruz. Her gün farklı mahalleler, farklı caddeler ve sokaklarda vatandaşlarımızla bir araya gelerek çalışma yapıyoruz. Çalmadık kapı, elini sıkmadığımız vatandaşımız kalmadı diyebiliriz.

Yoğun çalışma programınız başarılı olacak mı? Adıyaman’da referandumdan beklentiniz yüzde olarak kaç?

_ Adıyaman’da beklentimiz çok yüksek. Bildiğiniz gibi 2007 referandumunda yüzde 80,4 oranında oy alındı. Allah nasip ederse bu referandumda en az yüzde 85 almayı hedefliyoruz.

Peki, Türkiye genelinde hedefiniz nedir?

_ Halkımızın teveccühü bilhassa cumhurbaşkanımızdan dolayı çok fazla. Yüzde 70’in altına düşmez diye tahmin ediyoruz.

Ak partinin gençlik kolları başkanı olarak oldukça dinamiksiniz.Gençlik kolları başkanlığına bir canlılık getirdiniz. Fakat şu da var. Ak parti gençliği muhafazakâr bir gençlik. Ancak sosyal medyada küfür, hakaret ve benzeri paylaşımlar havada uçuşuyor. Sizin tabirinizle "ak gençliğe" yakışıyor mu?

_ Ne yazık ki böyle bir şey var,kesinlikle yakıştırmıyorum. Defaatle yönetimdeki arkadaşlarımı da uyardım. Gençlik kolları üyelerimizle de görüşüyorum. Gece gündüz çalışıyorum, bildiğiniz gibi ticaretle uğraşıyorum. Hem işimden hem de ailemden feragat edip parti çalışmalarına ağırlık veriyorum. Siyasi kimliğimiz nedeniyle de sosyal medyayı yayın olarak kullanıyorum. Sosyal medyada bana bir eleştiri geldiği zaman aslında mutlu oluyorum. Bu eleştiriler benim ne kadar doğru yolda olduğumun göstergesidir. Ancak bu paylaşımlar bazen yönetimdeki arkadaşlarımızın zoruna giriyor haliyle. Partideki arkadaşlarım bana; "Başkanım bu kadar emek veriyorken, bu kadar çaba sarf ediyorken, memleketimiz için uğraşıyorken bunların yazılması hoşumuza gitmiyor ve bundan dolayı da bizde tepki gösteriyoruz "diyorlar. Tabi doğru değil bunlar.

Siyasi partilerde dava ruhuyla çalışan insanlar olduğu gibi partinin nüfusunu kendisine devşiren insanlar da var. Bu sadece Ak partiye özgü değildir. Meclis dışında kalan partilerde bile ne yazık ki var. Sizce bu doğru bir şey midir?

_Bana göre çok yanlış bir durum. Bir defa parti içerisinde “particilik” oluşuyor. Benim adamım, şunun adamı, diğerinin adamı gibi ayrımcılık yaratıyor. Haliyle bu durum partiye de zarar veriyor. Biz buna kesinlikle karşıyız, bunu her yerde de dile getiriyoruz ve Sizlerin aracılığıyla da bunu tekrar söylemek istiyorum.

Parti içerisinde belli bir seviyeye gelmiş insanların kendi yakınlarını belli noktalara yerleştirmesi size göre etik midir?

_Şunu doğru anlamak gerekiyor. Mesela herkes vekillerimizin, başkanlarımızın yakınlarından bahsediyor ama inanın ki hepsi vasıflılar. Aynı zamanda liyakatta var, sadakat ta. Sadakat çok çok önemli. 15 Temmuz gecesi bunları gördük. 15 Temmuz gecesi Fetö’cü hain teröristler tarafından üzerimize kurşunlar yağdırıldı. Adamlarda liyakat var mıydı? vardı. Uçaksavarları çok güzel kullanıyorlardı. Ama sadakat yoktu.

Peki, bundan sonraki hedefiniz nedir Ak parti içerisinde?

_Hedefimiz sadece memlekete hizmet etmektir. Başka hiçbir beklentimiz yok. Bu memlekete doğru hizmet ediyorsanız zaten memleket sizi bir yerlere getiriyor. Kesinlikle bireysel olarak hiçbir beklentim yok. Zaten hizmet ettikten sonra, bu gençliğe sahip çıktıktan sonra milletvekili de olursunuz, bakan da olursunuz. Allahın takdirini alalım yeter. Yoksa vekil olmuşsun nedir, bakan olmuşsunuz nedir. Dürüst bir şekilde memleketime bir şeyler kazandırmışsam bundan daha büyük bir şeref yok bana göre. Ha bu şerefte herkese nail olmaz o ayrı konu.

Siyasete girmek ve siyaset yapmak nasıl bir duygu?

_Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Siyasete sizin gibi değerli abilerim sayesinde girdim. Benim öyle siyasete girme gibi bir düşüncem hakikaten yoktu. Nasip oldu sadece. İstanbul boğaz köprüsünün altında otururken bir arkadaşım vardı ve çok ta samimiydim. Gençlik kolları başkanımızı görevden aldılar sen aday olur musun dedi, ben de böyle bir beklentim yok hayırlısı olsun dedim. Bana," senden iyi kimse yapamaz Adıyaman’da bir numara olursun" dedi. Bir de ısrar edince aynı akşam kapı komşum olan ve İstanbul da yıllarca siyaset yapmış, aynı zamanda gazeteci bir abim yani siz.(gülüşmeler) gece geç saatlerde onu aradım. Abim de bana "Halka hizmet, meşru siyasettin kulvarında geçer,böyle bir teklif varsa geri çevirmeyin .." diyerek destek ve moral verince karar verdim. il başkanımızla, milletvekillerimizle görüştüm nasip oldu  gençlik kolları başkanı olduk. Vekillerimizin, il başkanımızın isteğiyle, genel merkezimizin de teveccühüyle hamdolsun bu koltuğa layık görüldük. Adıyaman gençliği adına onları ön planda tutmak adına bir uğraş içerisindeyiz elhamdülillah. Bir katkı sağlarsak bu bizim için bir şeref diye düşünüyorum.

Ak partide bugün itibariyle ne kadar genç üyeniz var?

_Adıyaman’da 118 bin tane genç seçmenimiz var. 18–30 yaş arası. Resmi olarak 29 bin genç üyemiz var. Ak partiye kayıtlı. Ve bu çok ciddi bir rakam. Bizim il teşkilatımız, ilçe teşkilatlarımız, yedek yönetimimiz üniversite birim başkanlığımız, yeni seçmen birim başkanlığımız, bayanlarımız ile birlikte çok geniş bir aileyiz.

Peki, bu kadar genci bir arada tutmak biraz zor olmuyor mu?

_ Haliyle biraz zor oluyor tabi. Kalabalık bir teşkilatız, geniş bir teşkilatız. 118 bin seçmenin abartısız yüzde 90’nına bir ay içerisine ulaşabiliyoruz. Öyle de başarılı bir çalışma sistemimiz var. Mesela genel merkezimizin bir çalışması dâhilinde başbakanımızın bir mektubu vardı gençlere. Biz sandık görevlilerimize ve müşahitlerimize başbakanımızın bu mektubunu ilettik. Bu hafta da sayın cumhurbaşkanımızın isme yazılı mektupları gelecek ve 118 bin genç seçmenin tamamına isimlerine yazılı mektup gelecek. Ve bu kapsamda 118 bin seçmenimizin tamamına ulaşmış olacağız. Bu mektupları kapı kapı dolaşarak MHP’li, CHP’li, HDP’li ve AK Partili bütün gençlerimize ulaştıracağız.

Adıyaman genelinde başta gençler olmak üzere herkesi kapsayan bir soru olacak. Başarılısınız bunu herkeste görüyor. Basın olsun, medya olsun,takdir de ediliyorsunuz. Adıyaman,Ak parti iktidarından beklentisini aldı mı? Veya ak parti iktidarı Adıyaman’a gerekli desteği ve yatırımı yaptı mı? Siz bunu yeterli görüyor musunuz? Adıyaman ak partiyi seviyor, ama iktidardan beklentisini alamıyor gibi bir algı var. Siz neler söyleyeceksiniz.

_ Şimdi şunu söyleyeyim Ferhat Bey. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çok farklı ve bambaşka bir Adıyaman sevdası var. Adıyamanlıların da cumhurbaşkanımıza bambaşka bir sevdası var bir kere bunu söyleyelim. Son geldiği referandum mitinginde de gördünüz bunu. Sayın cumhurbaşkanımızın bizzat söylediği şudur: "Başkan görüyorsun değil mi? nereden nereye geldim. Takip ediyorsun değil mi? " Bende evet sayın cumhurbaşkanım takip ediyorum dedim. " Zamanında Tekirdağ’da 10 kişiye miting yapıyordum, bak dedi artık on binlere yapıyorum.Buradan önce Elazığ’a gittim, Gaziantep’e gittim, Malatya’ya gittim, Kahramamaraş’a gittim. Oradaki mitinglerde çok güzeldi. Ama Adıyaman çok çok güzeldi.. " Cumhurbaşkanımızın bu sözlerinden dolayı çok mutlu oldum. Mesela Samsat’ta deprem yaşandı. Allah bir daha bu acıları yaşatmasın. İlk açıklamayı sayın cumhurbaşkanımız yaptı. Ahmet Bey aracılığıyla diyor ki: “Samsat halkımıza geçmiş olsun. Ne ihtiyaçları varsa temin edin ve sonuna kadar da yalnız bırakmayın. Devletimizin bütün imkânlarını seferber edin” diye. Yeteli mi? tabii ki yeteli değil. Daha fazla yapılması gerekiyor ve bunu da yapacağımıza emin olun.

Gençlik kolları başkanı olarak,Gençlere ne mesaj vermek istersiniz?

_ Sayın cumhurbaşkanımızın defaetle söylediğini söylemek istiyorum. Biz gençlerimize güveniyoruz. 15 Temmuz gecesi tankların altına yatan gençlerimiz, kurşunlara kafa tutan gençlerimiz varken, cumhurbaşkanımıza gönülden destek veren gençlerimiz varken bizim de bu gençlerimizi yarı yolda bırakmamız mümkün değil. Sonuna kadar cumhurbaşkanımızın ardından gidip 16 Nisan’da yapılacak referandumda evet demelerini gençlerimizden il gençlik kolları başkanı olarak rica ediyorum.

Gazetemiz Şehirde Bu Hafta için neler söyleyeceksiniz?

_ Bunu için bişey söylememe gerek yok her şey ortada.Şunu samimi olarak söyleyim,Adıyaman’da bir numarasınız. Yayın politikanız olsun, haber kaliteniz olsun,takdire şayandır. Üstelik Ferhat Bey Adıyaman’da gazetecilik üzerine akademik eğitim almış bir yerine iki üniversite bitiren tek gazetecidir.  Bu da işinize kalite olarak yansıyor. Keza Tayfun bey de haber müdürü olarak çok önemli haberlere imza atıyor ve bizim için çok değerlidir. Kendisini çok iyi yetiştirmiş. Kamuoyunda da çok sevilen ve sayılan bir isim.Şehirde bu hafta gazetesini masamda gördüğüm zaman abartısız ulusal gazeteler sabah,star, posta gazetesi gibi kalite kokuyor.Beğeniyle okuyor ve yakından takip ediyorum. Çok profesyonel ve çok kaliteli bir gazete. Allah'tan başarınızın devamını diliyor ve sizi destekliyorum. Umarım günlük gazete çıkarırsınız ve her zaman yaptığınız gibi Adıyaman’ı doğru bilgiden ve tarafsız haberlerden mahrum bırakmazsınız diye ümit ediyorum. Emeğinize sağlık çok teşekkürler.

Başkanım,bize vakit ayırıp sorularımızı içtenlikle cevapladığınız için biz teşekkür eder,başarılarınızın devamını dileriz.

RÖPORTAJ:R Ferhat VURAL

FOTOĞRAFLAR:Tayfun GZÜEL

 

 

 

 

 

 

adıyaman,şehirde bu hafta gazetesi,ferhat vural