Adıyaman,Dsi yatırımları devam ediyor..


Adıyaman Sincik İnlice Bulam Çayında Islah Çalışması Yapılacak Projenin tamamlanmasıyla 25.000 dekar tarım arazisi taşkınlardan korunacak 2500 vatandaşımızın can ve mal güvenliği sağlanmış olacak.

post

 Güncel    2017-03-26  


Taşkınlara; küresel iklim değişikliği sebebiyle yağış rejimindeki düzensizlik ve aşırı yağışlar, yerleşim yerleri içinden geçen dere yataklarında yapılaşma, dere kesitinin daraltılması, dere yatağına fen ve sanat kaidelerine aykırı ve izinsiz menfez veya köprü inşa edilmesi, tekniğine aykırı bent ve dolgu yapımı, moloz, sanayi ve evsel atıkların atılması, kanalizasyon şebekesi döşenmesi gibi nedenler sebep olmaktadır.

Taşkın koruma çalışmalarında bursa escort gorukle havza, memba ve mansabı ile bir bütün olarak düşünülüyor. Taşkınlar havza bazında, memba ve mansap ilişkileri dikkate alınarak değerlendiriliyor ve ilgili bütün kurum ve kuruluşların müşterek çalışmaları neticesi gerekli çözüm önerileri görüşülüyor. Yukarı havzalarda alınacak sel kontrol tedbirleri, suyun yüzeysel akışa geçerek sel oluşumunu ve ana mecralarda taşkın oluşmasını engelliyor. Bu ise can ve mal kaybını ve ana mecrada alınacak tedbirleri en aza indiriyor.

Son 20 yılda meydana gelen taşkınların ülkemize maliyeti 2,5 milyar dolar

 

DSİ Genel Müdürü Murat Acu “Taşkınlar can kayıplarının yanında büyük ekonomik kayıplara da sebep oluyor. Son 20 yılda meydana gelen taşkınların ülkemize maliyeti 2,5 milyar dolara ulaştı. Taşkın esnasında kontrolsüz ve yüksek debili suyun yarattığı direkt hasardan kaynaklanan ekonomik kayıp bir yana taşkınların yıllarca devam eden olumsuz ekonomik etkileri de bulunuyor.” Dedi.

Acu, DSİ Genel Müdürlüğü olarak işletmeye aldığımız taşkın kontrol tesisleri ile hem taşkınların doğrudan yarattığı hasarın önüne geçerek ekonomik bir kaybın meydana gelmesini önlüyor hem de takip eden yıllarda meydana gelmesi olası etkileri bertaraf ediyoruz şeklinde konuştu.

Projede 17 adet makine çalışacak

Adıyaman “Sincik İnlice Bulam Çayında Islah Çalışması” hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Murat Acu “Taşkın kontrolü kapsamında Genel Müdürlüğümüz Adıyaman Sincik ilçesi İnlice beldesi Bulam çayında kendi imkânları ile toplu makineli ıslah çalışması gerçekleştirecek. Çalışma kapsamında 65.000 metreküp kazı, 60.000 metreküp yükleme, 90.000 metreküp* km taşıma, 60.000 metreküp taş tahkimatı, 5 km çalışma ve bakım yolu 5 km sedde ve dere ıslahı yapacak.

Makine parkında ise 5 adet müteharrik karoserli kamyon, 4 adet paletli ekskavatör, 3 adet paletli traktör, 1’er adet lastik tekerli ekskavatör, paletli yükleyici, treyler, greyder motorlu ve akaryakıt tankeri olmak üzere toplam 17 adet makine çalışacak.

Projenin tamamlanmasıyla 25.000 dekar tarım arazisi taşkınlardan korunacak 2500 vatandaşımızın can ve mal güvenliği sağlanmış olacak. ”dedi

Acu, taşkınların en aza indirilmesi ve ortaya çıkan çok sayıda can kaybı ve ekonomik zararın önüne geçilmesi için ilgili kurumların eşgüdüm içinde sistemli olarak çalışmalarının yanı sıra bütün vatandaşlarımızın hassasiyetlerine de ihtiyaç bulunmaktadır diyerek bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyorum, çalışmayı yürütecek personellerimize başarılar diliyorum.’’dedi.ŞEHİRDE BU HAFTA

 

adıyaman,dsi adıyaman,hakan kaya,murat acu,dsi genel müdürlük,adıyaman valiliği,ferhat vural,şehirde bu hafta gazetesi