Adıyaman hep yerinde sayıyor


Adıyaman, 3 günde bir başbakan yardımcısı bir bakan ve bir bakan yardımcısını ağırladı.. Adıyamanlılar bakanlardan çok şey beklerken, başbakan yardımcısı kurtulmuş’dan “tanıdık” açıklamalar geçtiğimiz hafta Adıyaman’a gelen bir diğer başbakan yardımcısı veysi kaynak’ın açıklamalarına yakın sözler söyleyip gitti! Bakan Akdağ: “özel” uçakla geldi, “rutin” açıklamalar yaptı! “eski devlet hastanesinin yeri yeni hastane değil “sağlıklı yaşam merkezi” olacak dedi ve gitti. aynı gün,FORBES dergisi "Türkiye'nin yaşamak ve çalışmak için en iyi kentler" araştırmasında yine 70.sırada yer almak Adıyamanlıları kahretti.!

post

 YEREL    2017-03-27  


Geçen hafta iki Bakan ve bir Bakan yardımcısını ağırlayan Adıyamanlıların beklentisi yine boşa çıktı.

İşsizliğin tavan yaptığı,sanayicisinin esnafının "kan ağladığı " 10 kişilik kadro için yüzlerce kişinin iş  başvurusunda bulunduğu Adıyaman da,Halk bir müjde beklerken gelen Bakanlar rutin açıklamalarda bulunup gittiler..Kimi bakanın gündeminde referandum,kimisinin ise İngiltere ve güneydoğu terörü vardı.Aynı gün Hürriyet gazetesinde ise Adıyaman'ı ilgilendiren önemli bir haber vardı. " Türkiye'nin yaşamak ve çalışmak için en iyi şehirleri" listesinde Adıyaman her zaman olduğu gibi 70.nci,sırada yerini almıştı.! Liste de komşu vilayetlerimiz ise Malatya  28- G.Antep 33-K.Maraş 51-Ş.Urfa-55-D.Bakır 65.sırada yerini aldı..

Gazetemize konuşan esnaf ve sanayiciler ise, " Biz Adıyamanlılar misafirperveriz gelsinler başımızın üstünde yerleri var  ancak,şu kahveleri/çay ocaklarını dolduran gençlere iş bulsunlar.Esnaf /sanayici zor durumda kimisi siftah bile yapamıyor,kimi ay başını zor getiriyor.Her gün bir esnaf dükkanını kapatmak zorunda kalıyor.Yanı başımız da Ş.Urfa da bir SGK primi 125 TL iken bizler  500 TL ödüyoruz..Bu sorunlara çözüm bulmak için de gelmelerini bekliyoruz .."dediler.

  BAKAN AKDAĞ'IN ADIYAMAN ZİYARETİ;

“ÖZEL” UÇAKLA GELDİ, “RUTİN” AÇIKLAMALAR YAPTI!

SAĞLIK BAKANINDAN BEKLENTİLERİ “BOŞ”A ÇIKARAN AÇIKLAMA!

Sağlık bakanı Recep Akdağ, bir takım incelemelerde bulunmak, referandum mitingi yapmak üzere özel uçakla Adıyaman’a geldi. Bakan Akdağ ilk olarak Adıyaman valiliğini ziyaret etti. Burada basın toplantısı düzenleyen bakan Akdağ, kamuoyunun eski devlet hastanesinin yerine yeni hastane yapılmayacağını söyleyerek beklentileri boşa çıkardı. Eski hastanenin yerine ise sağlık yaşam merkezi kurulacak.

Toplantıda eski Devlet Hastanesinin durumu hakkında da bilgi veren Akdağ; “Eski devlet hastanesinin yerinde ne yapılacağı konusu var. Biz bu alanı önemli bir sağlık alanı olarak belirlemiş durumdayız. Şimdi Türkiye’de yeni sağlıklı yaşam merkezleri yapıyoruz. Burada da bir sağlıklı yaşam merkezi yaparak, buradan vatandaşlarımızın hizmet almasını sağlayacağız. Ne demek sağlıklı yaşam merkezi; bir aile hekimine gittiğinizde röntgen, ultrason ihtiyacı olabilir yada psikolog, diyetisyen, fizyoterapist ihtiyacınız olabilir, fizik tedavi almanız gerekebilir, bütün bu hizmetleri verecek, ayrıca sürekli hasta olan kardeşlerimizi takip edecek bir alan oluşturacağız. Bu anlamda ihtiyaç olduğu esnada şehre diğer sağlık hizmetlerini de vereceğiz. Adıyaman eski devlet hastanesini biz vatandaşlarımıza özel bir alan olarak hizmete sunacağız”dedi.

Bakan Akdağ, valilik ziyaretinin ardından önce organize sanayi bölgesindeki çağrı merkezinde çalışan gençlere referandumu anlattı, daha sonra da Kâhta ilçesine giderek burada ak parti ilçe başkanlığı ve Kâhta belediyesi tarafından düzenlenen iki ayrı referandum mitinglerinde konuştu.

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ’DAN “TANIDIK” AÇIKLAMALAR

GEÇTİĞİMİZ HAFTA ADIYAMAN’A GELEN BİR DİĞER BAŞBAKAN YARDIMCISI VEYSİ KAYNAK’IN AÇIKLAMALARINA YAKIN SÖZLER SÖYLEYİP GİTTİ!

KURTULMUŞ; “DEPREM FELAKETİNİ BAKANLAR KURULUNA TAŞIYACAĞIM”

“DEPREMZEDELER İÇİN KALICI KONUTLAR İNŞA EDECEĞİZ”   

Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş, Samsat’taki depremzedeleri ziyaret etmek ve referandum toplantısı düzenlemek amacıyla Adıyaman’a geldi. Başbakan yardımcısı kurtulmuş, ilk olarak sahabe türbesi ve külliye inşaatını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Buradan Samsat ilçesine geçen kurtulmuş, Adıyaman valisi Abdullah Erin’den 5,5 büyüklüğündeki deprem ve sonrasındaki yardım faaliyetleri hakkında brifing aldı. Daha sonra çadırlarda kalan depremzedeleri ziyaret eden Kurtulmuş, buradan ak parti il başkanlığı tarafından düzenlenen “Yeni Hükümet Sistemi” ve referandum toplantısına katıldı. Toplantı sonrası kent merkezinde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren kurtulmuş, Türkiye petrollerinde düzenlenen “Gençlerle Buluşma” toplantısına katıldı.

Samsat’ta koordinasyon merkezinde önce basın mensuplarına daha sonra da çıkışta kendisini bekleyen vatandaşlara açıklama yapan Kurtulmuş; “ deprem nedeniyle yaşanan sıkıntıları en kısa sürede gidereceğiz. Devlet halkına sahip çıkacak ve yaralarını saracaktır bundan kimsenin şüphesi olmasın. Gerekli deprem etütleri ve barınma konusundaki çalışmalar devam ediyor. Vatandaşlarımızı konteynır evlere yerleştireceğiz ve kalıcı konutlar için hızlı bir şekilde işe başlayacağız. Samsat ve köylerindeki yapıların tamamına yakını hasarlı ve girilemez durumda. Bildiğiniz gibi terör nedeniyle mağdur olan çiftçilerimizin köylülerimizin borçlarını erteliyor, destek veriyoruz. Samsat halkımıza da gereken bütün yardımları ve destekleri vereceğiz. Devlet bütün imkanlarını seferber etti ve etmeye de devam edecektir. Bakanlar kurulu toplantımızda da deprem felaketini gündeme getirip orada da paylaşacağım” diye konuştu. ŞEHİRDE BU HAFTA 

adıyaman,şehirde bu hafta gazetesi,ferhat vural,tayfun güzel