Ünsal,MAZLUMDER'E hukuk darbesi yapıldı..


Mazlumder eski genel başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Mazlumder'e hukuk darbesi yapıldı..! Ünsal ; yapılan 28 şubat türü bir darbedir.. Kurtulmuş; yapılan darbe falan değildir,her şey normaldir..

post

 Güncel    2017-03-27  


Gazetemize özel açıklamada bulunan MAZLUMDER eski genel başkanı ÜNSAL," Bu sancılı sürecin birkaç yıllık olduğunu," yapılanların hem gayr-ı hukukî hem de gayr-ı ahlakî olduğunu belirterek açıkçası Hukuki süreç tamamlanmadan bir Hukuk darbesi yapılmıştır." dedi.

ÜNSAL," MAZLUMDER’deki operasyonun asıl sebebi “Kürt Sorunu” dır.İktidar, Kürt Sorunu’na yaklaşımımızdan rahatsız oldu. Biz her zaman için haklıdan ve mağdurdan yanayız. Kimliği ne olursa olsun, haksızdan ve zalimden yana olmamız mümkün değil. Bu hem dinimize,hem de  İslamî ilkelerimize aykırıdır, hem de derneğimizin ilkelerine terstir. İnancımız ve ilkelerimiz gereği, Kürt – Türk ayrımı yapmadan, Alevî – Sünnî ayrımı yapmadan, Dindar – Laik ayrımı yapmadan, daima ve her olayda haklıdan yana ve haksıza karşı olmamız gerekiyor. Fakat bu duruşumuz, derneğimiz bünyesinde bulunan ve maalesef resmî ideolojinin ezberlerinden, hakim paradigmanın dayattığı devletçi zihniyetten arınamamış çevreleri rahatsız etti." dedi.

İkinci ayrışmanın, Suriye meselesiyle başladığının altını çizen ÜNSAL," Biz MAZLUMDER olarak Suriye’deki fitneye alet olmak istemedik, hem Baas rejiminin katliamlarını hem de muhalif örgütlerin katliamlarını kınadık. Ayrım gözetmedik, sadece Suriye halkını düşünerek hareket ettik. Fakat İstanbul şubesi maalesef Türkiye’deki hükümetin güdümünde, onlarla aynı dili kullandı.Başlatılan Hukuki süreç tamamlanmadan bir hukuk darbesiyle MAZLUMDER'e darbe yapıldı.Çoğu Doğu ve güneydoğu da yer alan 16 Faal ve 3 faal olmayan şubelerimiz kapatıldı.Bundan sonra hukuki mücadelemiz devam edecektir.Benim MAZLUMDER üyeliğim devam ediyor,arkadaşlarımızla yapacağımız istişare sonrası yeni bir yol haritası belirleyeceğiz.." dedi.

Bir dizi incelemeler de bulunmak için Adıyaman'a gelen Başbakan yardımcısı Numan KURTULMUŞ'a  MAZLUMDER ile  ilgili düşüncelerini sorduğumuz da şunları söyledi." MAZLUMDER ile ilgili herhangi bir darbe falan söz konusu değildir.Her şey kendi normal mecrasında cereyan ediyor." Çoğunluğu doğu ve güneydoğuda yer alan şubelerin kapatılması ile ilgili sorumuza da " normaldir,orada başka şeyler vardır." dedi.ŞEHİRDE BU HAFTA

adıyaman,şehirde bu hafta gazetesi,ferhat vural,tayfun güzel,ahmet faruk ünsal,mazlumder