ALTIHŞEHİR SAKİNLERİNE "SAĞLIKLI MÜJDE!


ALTINŞEHİR SAKİNLERİ; “ESKİ VE YETERSİZ OLAN MEVCUT SAĞLIK OCAĞINI ARTIK İSTEMİYORUZ” DEDİ, HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ DR. KUTLU İSE; “VATANDAŞLARIMIZA İKİNCİ SAĞLIK OCAĞI MÜJDEMİZ VAR” DİYE CEVAP VERDİ.

post

 Şehirde Bu Hafta    2017-03-28  


Adıyaman’ın en hızlı gelişen ve nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu semtlerin başında gelen Altınşehir semti sakinleri, mevcut sağlık ocağının “sağlıklı” bir şekilde hizmet verememesinden dolayı oldukça dertli.

  1995 yılında dönemin Adıyaman valisi olan rahmetli Mustafa Yücel Özbilgin döneminde yaptırılan Altınşehir 6 no’lu sağlık ocağı (Aile Sağlığı Merkezi), üzerinden geçen 32 yıl içerisinde oldukça yıpranmış ve bakımsız görüntüsüyle semt sakinlerinin tepkisini topluyor. Semt sakinleri yeni, daha geniş ve ferah bir binada daha fazla doktorla hizmet vermesini isteyerek; “Binamız yaklaşık 30 yıl önce yapılmış ve o zamanki şartlarda bize yetiyordu. Ancak aradan geçen süre içerisinde semtimiz çok hızlı gelişti ve nüfusumuz da aynı orantıda arttı. Biz yeni ve daha geniş bir hizmet binası istiyoruz” diye konuştular.

  Altınşehir semti sakinlerinin, “Sağlık ocağımız artık fiziki olarak yetersiz kalıyor, beklentilere cevap vermiyor. Yeni bir sağlık ocağında daha kaliteli hizmet almak istiyoruz” söylemlerine, Halk Sağlığı müdürlüğünden müjdeli haber geldi. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Halk sağlığı müdürü Dr. Mustafa Kutlu, Altınşehir semtinin kuzey batı bölümünde yeni yapılan cami yakınlarında 200 metrekare bir yapı için kiralama yoluna gittiklerini ve aynı anda 5 aile hekiminin hizmet vereceği şekilde çok yakında hizmete sunacaklarını söyledi. Kutlu, ayrıca yer problemi olduğu için ve arsa temini yapamadıkları için kendi yerlerinde yeni bir bina yapamadıklarını, yatırım programlarında yer aldığını, yer bulabilmeleri durumunda ise ödenek sıkıntısı olmaksızın Altınşehir semtine modern bir Aile Sağlığı Merkezi yapabileceklerini de sözlerine ekledi. Şehirde Bu Hafta

 

 

tayfun güzel, ferhat vural, sehirde bu hafta, altınşehir, sağlık, adıyaman