BİR HAFTA, İKİ HABER, İKİ KESİN ÇÖZÜM, İŞTE GAZETECİLİK FARKI


Şehirde Bu Hafta gazetesi olarak gündeme getirdiğimiz iki farklı haber daha yetkililer tarafından değerlendirilerek vatandaş lehine olumlu sonuç verdi.

post

 Şehirde Bu Hafta    2017-03-28  


Aile ve sosyal politikalar müdürlüğü tarafından “ASDEP” personeli alımı için ikamet şartı koymayan ve kamuoyundan büyük tepki gören il müdürü Veysel Direk’in anlaşılamayan tutumu, gazetemiz tarafından manşete taşınmıştı. İş başvurusunda bulunan Adıyamanlı gençlerin önündeki bu büyük sorun başta TBMM başkanvekili Ahmet Aydın, ak parti milletvekili Adnan Boynukara ve Adıyaman valisi Abdullah Erin’in etkili girişimleriyle sonuçlandı ve Türkiye genelinde ikamet şartı kaldırılarak herkese eşit şans tanınması sağlandı.

Bir diğer haberimizde ise dünyaca ünlü turistik bölgemiz olan nemrut Dağı’nı gezmeye gelen yerli turistlerin kar nedeniyle kapalı olan yollardan dolayı bu eşsiz görselleri göremeden geri dönmesi haberimizdi. Kapalı yolların açılması ve nemrut dağını ziyarete gelen turistler için uygun şartların sağlanması ve daha da ileriye gideren aslında nemrut dağının kış turizmine de çok uygun bir yer olduğunu manşetimize taşımıştık. Haberimizin ardından harekete geçen il özel idaresi ekipleri kısa süre içerisinde nemrut dağının zirveye yakın olan bölümdeki karla kaplı olan yolları iş makineleriyle açarak turistlerin hizmetine sundular.

Her iki haberimize de ilgi ve alaka gösteren TBMM başkanvekili Sayın Ahmet Aydın, Ak parti milletvekili Adnan Boynukara ile Adıyaman valisi sayın Abdullah Erin’e teşekkür eder, işsiz gençlerimize ve dünyaca ünlü nemrut dağını turistlerin ziyaretinden bilerek veya bilmeyerek mahrum bırakan müdürlerimizi Adıyaman halkına ve basının etkinliğini daha fazla dikkate alarak biraz daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.

MİLLETVEKİLLERİMİZE VE VALİMİZE İŞSİZ GENÇLERİMİZİN YARDIM ÇAĞRISINA VERDİKLERİ DESTEK İLE TURİZME SUNDUKLARI KATKILARDAN DOLAYI ŞEHİRDE BU HAFTA GAZETESİ OLARAK TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

tayfun güzel, ferhat vural, sehirde bu hafta, turizm, adıyaman