Adıyaman üniversitesi 11 yaşında..


Spordan sanata, eğitimden bilimsel çalışmalara,öğrenci odaklı bir çok başarıya imza atan, Adıyaman üniversitesi Rektörü Prof.Dr M.Talha GÖNÜLLÜ Üniversitenin kuruluşunun 11.yılında,Adıyaman da görev yapan medya mensuplarıyla bir araya geldi.Dünden bugüne Üniversitemizin gelişimiyle ilgili bilgi veren GÖNÜLLÜ," Her gün gelişen büyüyen üniversitemizi daha iyi yerlere getirmek için uğraş veriyoruz" dedi.

post

 Eğitim    2017-03-28  


İŞTE RAKAMLARLA ÜNİVERSİTEMİZ..

Kuruluşunda,3 fakülte,2 enstitü,1 yüksekokul,4 meslek Yüksekokulu ile eğiti ve öğretime başlayan üniversitemiz kısa sürede bu rakamları katlayarak bugün, 1060 dönümlük merkez külliyesinde,Türkiye’nin 27. Dünyanın 1138.si üniversitesi,Fizik dalında Türkiye’nin 12. Dünyanın 372.si bir üniversitedir olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Bugün; Bünyesinde 13 fakülte,1 Konservatuar,3 Enstitü,3 yüksek okul,6 meslek yüksekokulu,11 uygulama ve araştırma merkezi,187 öğretim programında,826 Akademik personel,22 bine aşkın öğrencisiyle  bir şehri andırıyor.

Adıyaman üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit TEMİR, Prof. Dr. Hasan SOLMAZ ve Prof. Dr. Ali AYDIN’ın katıldığı ve Üniversitemiz Uygulama Oteli’nde düzenlenen akşam yemeğine gazete sahipleri, köşe yazarları, ajans temsilcileri ve muhabirler katıldı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ,  ilk olarak gazetecilere Üniversitemiz Külliyesi’ni gezdirerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Ortaya koyulan yenilikleri tek tek anlatan Prof. Dr. GÖNÜLLÜ altyapı, çevre düzenlemesi, yürüyüş ve araç yolları, kaldırımlar, meydanlar, açık alan spor tesisleri, köprü, yol ve alan ışıklandırma çalışmaları ile diğer fiziki gelişmeler yerinde bilgi verdi.

Külliye gezisinin ardından Turizm Uygulama Oteli’nde gazetecilere bir sunum yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. GÖNÜLLÜ yaptığı sunumda Üniversitemizin 11 yılını değerlendirerek Üniversitemizin misyonunu, vizyonunu ve kalite politikasını anlattı. Sayılarla açıklamalarda bulunan Prof. Dr. GÖNÜLLÜ Üniversitemizdeki gelişimler ve yatırımları açıklayarak öğrencilere sunulan hizmetler, bilimsel araştırma ve geliştirmeler, idari icraatlar, sosyal imkânlarımız, kültür-sanat faaliyetleri, proje ve yatırımlar ve 2017 yılında Üniversitemizde yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi.

SPORDAKİ BAŞARILARDAN SADECE BİR KAÇI

Kicks boks Avrupa şampiyonasında Avrupa 3.sü olduk.

Üniversitemiz Kick Boks Takımı Türkiye 2.si oldu

Halterde 3 Türkiye Rekoru kırdık

Üniversitemiz Basketbol Takımı Üst Gruba Çıktı.

Üniversitemiz Futbol Takımı Üniversiteler 2. Lig şampiyonu oldu

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü Başkanı Güreş Milli Takımı Antrenörü Yrd. Doç. Dr. Mustafa KOÇ’un öğrencileri 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonasında Dünya 3. oldu. Üniversitemiz Bayan Voleybol Takımı Üniversiteler 1. Ligine yükseldi.

ÜNİVERSİTENİN ADIYAMAN'A KATKILARI

Adıyaman’ımızda kimse sağlık hizmetleri için başka yerlere gitmesin diye Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesini hizmete açtık. Hastanemiz halkımızın hizmetindedir.

Adıyaman’ımıza gelen misafirlerimize Adıyaman misafirperverliğini göstermek ve Turizm Fakültemizin öğrencilerinin uygulama ihtiyaçlarını gidermek için ADYÜ Turizm Uygulama Otelini hizmete açtık. Otelimiz tüm halkımıza açıktır.

Adıyaman’ımızdaki endüstri ve halkımız için ihtiyaç duydukları deney, tahlil, analiz ve ölçümleri için ADYÜ Merkezi Araştırma Laboratuvarını hizmete açtık. Laboratuvarımız halkımızın hizmetindedir.

Adıyaman’ın tarihi ve kültürel miraslarının yaşatılması için Adıyaman Evi‘ni yaptık.

Adıyaman ticari kültürünü yaşatmak ve onu gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmak için MİNYAMAN’ı (Minyatür Adıyaman) yaptık.

Adıyaman’ımızın sorunlarına çözüm üretebilmek için Adıyaman Çalıştayları düzenledik.

ULUSAL VE ULUSLARARASI BAŞARILAR

 Üniversitemizin ulusal ve uluslararası başarılarına da değinen Prof. Dr. GÖNÜLLÜ bilimsel alandaki, spordaki ve kültür sanat alanında başarılarımızı dile getirdi. Adıyaman’da ne varsa Adıyaman’ın Üniversitesi’nde de olduğunu belirten Prof. Dr. GÖNÜLLÜ sürdürdü; “Adıyaman’ın Üniversitesi olarak 11. yılımızı kutluyoruz. Artık Adıyaman’ın bir şehir gibi inşa edilmiş bir üniversitesi var. Spordan sanata, eğitimden bilimsel çalışmalara kadar birçok alanda başarıdan başarıya koşan bir üniversitesi var. Bizler geçiciyiz. Burası Adıyaman’ın, Adıyamanlının üniversitesidir. Yaptığı yatırımlarla, verdiği eğitimle, öğrencisine sunduğu sosyal, kültürel olanaklarıyla, tarihi yeniden canlandıran yapılarıyla nesilleri geleceğe hazırladığımız Adıyaman’ın Üniversitesi için eğitimli nice uzun yıllara dileğiyle… Üniversitemize, Adıyaman’ın Üniversitesine ilgi ve alaka gösterdiğiniz teşekkür ediyorum.”

Sunum ve konuşmanın ardından akşam yemeğini yiyen gazeteciler yaptıkları açıklamada çalışan herkesin yanında olacaklarını ifade ederek Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’ye teşekkür etti. ŞEHİRDE BU HAFTA

adıyaman üniversitesi,m talha gönüllü,şehirde bu hafta gazetesi,ferhat vural