2 KONFERANS 2 MESAJ


ADIYAMAN BAROSU İLE İLİM YAYMA CEMİYETİ AYNI SAATE FARKLI SALONLARDA EVET VE HAYIR KONFERANSI DÜZENLEDİ.. - BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI FEYZİOĞLU; KUVA-Yİ MİLLİYE RUHUNU YAKALADIK, HAYIR’I BÖYLE ÇIKARACAĞIZ” - SİVİL DAYANIŞMA TOPLUM PLATFORMU BAŞKANI AYHAN OGAN ;YENİ SİSTEMDE FARKLI KARARLAR İLE YETKİ TARTIŞMASI YAŞANMAYACAK. YASAMA,YÜRÜTME VE YARGI TAMAMEN BAĞIMSIZ OLACAK..

post

 Güncel    2017-04-04  


                1-İLİM YAYMA CEMİYETİNDEN “CUMHURBAŞKANLIĞI” KONFERANSI

Adıyaman belediyesi ile ilim yayma cemiyeti tarafından “cumhurbaşkanlığı sistemi” konulu konferans düzenlendi. Toplantıda konuşan sivil dayanışma platformu başkanı Ayhan Ogan, yeni sistem ile mevcut sistem arasındaki farklılıkları anlattı.

Adıyaman belediyesi ile ilim yayma cemiyeti tarafından ortaklaşa düzenlenen “cumhurbaşkanlığı sistemi” konulu konferans Türkiye petrolleri konferans salonunda yoğun katılımla gerçekleşti. Toplantıya milli savunma bakan yardımcısı Şuay Alpay, sivil dayanışma platformu başkanı Ayhan Ogan ile Akdeniz üniversitesi hukuk fakültesi öğretim üyesi prof. Dr. Muharrem Kılınç konuşmacı olarak katıldı. Daha önce konferansa katılacağı bildirilen cumhurbaşkanı başdanışmanı Mehmet Uçum ise toplantıya katılamadı.

İlim Yayma Cemiyeti Adıyaman şube başkanı Faruk Bülent Kablan’ın açılış konuşmasının ardından başlayan konferansa ilim yayma cemiyeti üyeleri, belediye personelleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansta konuşan sivil dayanışma toplum platformu başkanı Ayhan Ogan, mevcut başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı sistemi ile getirilmesi planlanan yeni “cumhurbaşkanlığı” sistemi arasındaki farklılıkların kamuoyuna doğru anlatılması gerektiğini söyledi. Ogan; “ mevcut sistemde başbakan ve cumhurbaşkanının farklı kararlar alarak yetki karmaşası yaşayabilecekleri ve geçmişte bunun örneklerini yaşadık. Farklı hükümetlerde başbakan ile cumhurbaşkanı arasında yaşanan yetki tartışmasının başta ekonomik ve siyasi olmak üzere birçok konuda krizlere neden olduğunu hepimiz gördük. Yeni sistemde ise farklı kararlar ile yetki tartışması yaşanmayacak. Yasama, yürütme ve yargı tamamen bağımsız olacak. Bu sistem demokrasi ile yönetilen büyük ilkelerde başarı ile yürütülmektedir” diye konuştu.

2-BAROLAR BİRLİĞİNİN TOPLANTISINDA “KUVA-Yİ MİLLİYE” VURGUSU

BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI FEYZİOĞLU; KUVA-Yİ MİLLİYE RUHUNU YAKALADIK, HAYIR’I BÖYLE ÇIKARACAĞIZ”

GAZETECİ YAZAR GÜLTEKİN; “BU ÜLKEDE 100 YILDIR İNSANLAR FARKLI DÖNEMLERDE EZİLDİ, AĞLATILDI”

Adıyaman Barosu'nun düzenlediği Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu ve Gazeteci Yazar Levent Gültekin’in konuşmacı olarak katıldığı “yeni anayasa ve referandum” konulu konferans, ATSO konferans salonunda yoğun katılımla gerçekleşti.

Adıyaman barosu başkanı avukat Mustafa Köroğlu’nun ev sahipliği yaptığı konferansa çok sayıda vatandaş katılırken salonda sık sık İzmir marşı çalınırken konferansa katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla çalınan marşlara eşlik ettiler.

Baro başkanı Köroğlu’nun açılış ve selamlama konuşmasının ardından kürsüye ilk olarak gazeteci yazar Levent Gültekin geldi. Gültekin konuşmasında özellikle her zaman ve yer platformda önce “İnsan” olmak vurgusu yaptı. Gültekin; “100 yılı aşkın bir süredir Türkiye’de insanlar bir şekilde ötekileştirildi. Türk, Kürt, Alevi, Sünni, ülkücü, başörtülü diye farklı dönemlerde insanlarımız ezildi ve ağladı. Bunu herkes yaşadı. Herkes bir diğer dönemin intikamını insanı ezerek almaya kalktı. Sonuçta kaybeden hep insanlık oldu. Şimdi önümüzde referandum var. Herkes kendi geleceği için, üzülmemek için, kendisini ezen fikirlerden hesap sormak için ve bundan sonra insan olabilmek için hür iradesiyle kararını verecek. İnşallah hayırlısı olur. Ama sonuç ne olursa olsun önce insan olarak mutlu ve huzurlu bir yaşam için karar vermeliyiz” dedi.

Türkiye barolar birliği başkanı prof. Dr. Metin Feyzioğlu ise yaptığı konuşmada; “kendimizi geleceğe umutla hazırlamayız. 17 Nisan’a kendimizi hazırlamaz isek 16 Nisan’da çıkacak sonucun fekte önemi olmayacak. Siyasi particiliği bıraktık, Kuva-yi Milliye ruhunu yakaladık. Her siyasi partiden önce Türkiye diyenler, önce bu millet diyenler aynı gemide gidiyoruz. Bizi birbirimize kırdırmayın diyenler bir araya geldik. Allahın izniyle referandumda hayır’ı böyle çıkaracağız” diye konuştu. Şehirde Bu Hafta

Adıyaman,şehirde bu hafta gazetesi,tayfun güzel,ferhat vural,tbb,metin feyzioğlu,levent gültekin,ak parti,ilim yayma cemiyeti