TARİHİ TUZ HANI BU GÖRÜNTÜYÜ HAKKETMİYOR..!


oturakçı pazarı ve kuyumcular çarşısı yetmedi tuz hanı da istila edildi! tarihi tuz hanının girişi işportacıların tezgahları nedeniyle kapanma noktasına geldi. yerli ve yabancı turistlerin tuz hanına nasıl gireceği ise merak konusu.

post

 YEREL    2017-04-12  


Adıyaman’ın kent merkezindeki ilk ticaret merkezi olan ve yıllardır restorasyon yapılarak hem ticarete hem de turizme kazandırılması beklenen tarihi Tuz Hanı, tütün satıcılarının ve işportacıların istilasına uğramış durumda. Turizm sezonunun başlamasına sayılı günlerin kaldığı, hem yerli hem de yabancı turistlerin kent merkezi gezi alanları arasında ilk sırayı alan tarihi tuz hanına işportacıların/satıcıları koydukları işporta tezgâhları nedeniyle girilemiyor. Vatandaşlar bu görüntünün Adıyaman’a yakışmadığını ve yetkililerden gerekli tedbirleri alarak tarihi han’ın çevresinin bu satıcılardan temizlenmesinin gerektiğini ifade ediyorlar.

Tarihi han, gün geçtikçe değer kaybetmeye devam ediyor. Adıyaman ticaretinin bir dönem merkezi olan ve turistik değer taşıyan tarihi tuz hanı, tütün satıcılarının ve işportacıların tezgâhları nedeniyle istila edilmiş durumda. Bu durum en çok ta turizme gönül vermiş insanları etkiliyor.

Adıyaman kent merkezinin en önemli turistik alanlarından olan ve yerli ve yabancı turistlerin en çok gezdiği merkez olan Tuz Hanı, yıllardır Restorasyon yapılarak turizme kazandırılması hedefleniyordu. Ancak yıllardır kamulaştırma sorununun aşılamaması nedeniyle çalışmalar bir türlü başlayamadı. Bu süreçte ise sahipsiz kalan han, işportacıların tütün satıcılarının istilasına uğradı. Oturakçı pazarı ve belediyeye ait kuyumcular çarşısının tütün satıcılarının mekânı haline gelmesi bir yana tarihi han’ın kapı girişi bile bu işporta tezgâhlarıyla doldu. Adıyaman’a gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin han’a girmesi için tezgâhların üzerinden geçmesi gerekiyor. Vatandaşlar tarihi han’ın kapı girişinin bile işporta tezgâhlarıyla dolmasının turizm kentine yakışmadığını dile getirerek yetkililerden biran önce bu hoş olmayan görüntülerin temizlenmesini beklediklerini ifade ettiler. Şehirde Bu Hafta

adıyaman,adıyaman valiliği,turizm il müdürlüğü,şehirde bu hafta gazetesi,ferhat vural