"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı"


Adıyaman da katılımın az olmasına rağmen halaylar ve türkülerle kutlandı.. KESK Meclisi tarafından organize edilen "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı" Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında halaylarla ve türkülerle kutlandı.

post

 Güncel    2017-05-01  


“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı” Adıyaman’da renkli görüntülere sahne oldu.Katılımın düşük olduğu kutlamada polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.Adıyaman KESK platformu tarafından organize edilen, işçi sendikaları, işçi dernekleri ve siyasi partilerin destek verdiği kutlamaların adresi Sakarya caddesindeki miting alanı oldu.

İtfaiye müdürlüğü önünde toplanan gruplar ellerindeki pankart, bayrak ve flamalarla marşlar eşliğinde yürüyüş yaparak miting alanına geldi. Polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı kutlamalarda HDP il teşkilatı üyeleri tarafından taşınan bir pankart nedeniyle kısa süreli tartışma yaşandı. Yaşanan pankart gerginliği yaşansa da kutlamaların eğlenceli geçmesine engel olmadı.

HDP Adıyaman milletvekili Behçet yıldırım’ında katıldığı 1 Mayıs kutlamalarına KESK’e bağlı işçi sendikaları temsilcileri ve üyeleri, işçi dernekleri, İnsan Hakları Derneği, Baro başkanı Mustafa Köroğlu, CHP Adıyaman il, ilçe, kadın ve gençlik kolları teşkilatları, EMEP partisi üyeleri, HDP Adıyaman il eş başkanları ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Yapılan protokol ve selamlama konuşmaların ardından kutlama mesajları okundu. Kutlamalar daha sonra çalınan türküler ve halaylarla devam etti. ŞEHİRDE BU HAFTA

 

adıyaman,şehirde bu hafta gazetesi,