ADIYAMAN, BİN 500 SPORCUYU AĞIRLADI


Halk oyunları ve yüzme müsabakaları büyük çekişmeye sahne oldu. Adıyaman gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü, bu dev organizasyona bütün takımlardan büyük takdir aldı.

post

 4    2017-05-08  


Adıyaman, hafta sonu birçok il’den bin 500’e yakın sporcu ve ailesini ağırlamanın gururunu yaşadı. Gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü tarafından kapalı yüzme havuzu ve Yenimahalle kapalı spor salonunda düzenlenen yüzme grup müsabakaları ile halk oyunları yarışması büyük çekişmelere sahne oldu.

Türkiye halk oyunları federasyonu faaliyet programında yer alan grup müsabakalarına 7 ilden toplam 800 kişi katılırken yarışma sonunda dereceye giren ekipler bir üst guruba gitmeye hak kazandı.

Öte yandan kapalı spor salonunda ise yüzme grup yarışmaları büyük çekişmeye sahne oldu. Yarışmalara 14 İl’den kız-erkek toplam 26 takım ve 500’e yakın sporcu ve antrenör ile hakem katıldı. Özellikle büyük kentlerdeki kolej ve özel okul öğrencilerinden oluşan spor kafileleri Adıyaman’a gelmekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken yarışma sonrası şehir turu yaparak Adıyaman’ı gezme fırsatı da buldular.

Gençlik hizmetleri ve spor il müdürü Fikret Keleş yaptığı açıklamada; hafta sonu ilimize sporcu, teknik ekip ve hakem arkadaşlardan oluşan yaklaşık bin 500 kişilik sporcu kafilesini misafir etmenin gurunu yaşıyoruz. Müsabakalar oldukça çekişmeli geçerken tesislerimizde her türlü imkanı sporcularımıza sunmanın gururunu yaşıyoruz. Müsabaka dışında misafirlerimizin Adıyaman’a gelerek kentimizi ve insanımızı tanımaları, esnafımızdan alışveriş ederek ekonomik anlamda kentimize katkı sunmaları da sporun ayrı bir güzelliği. Bu konuda bizlere desteğini esirgemeyen sayın Valimize, Milletvekillerimize, Belediye başkanımıza, Emniyet müdürümüze ve Milli eğitim müdürümüze çok teşekkür eder saygılar sunarım” dedi. ŞEHİRDE BU HAFTA

 

 

ferhat vural, tayfun güzel, spor, fikret keleş, adıyaman