“ÇADIRKENT” KAPANIYOR MU?


Çadırkent taşınacak dedikoduları Çadırkent personelini tedirgin edince, cumhurbaşkanlığını dilekçe yağmuruna tuttular. 600’e yakın Çadırkent personeli, hazırladıkları dilekçeleri cumhurbaşkanlığına göndermeye başladı.

post

 Güncel    2017-05-09  


Adıyaman’da Suriyeli sığınmacıların kaldığı Çadırkent’in kapatılacağı veya başka yere taşınacağı iddiaları, Çadırkent’teki personeli huzursuz etti. İddiaları duyan bütün Çadırkent personeli, Cumhurbaşkanlığına dilekçe ve faks çekerken, Çadırkent’in kapanmaması için birçok girişimde bulunmaya başladılar. AFAD ise böyle bir taşınma veya kapatılma gibi durumun söz konusu olmadığını açıkladı.

 

Suriyeli sığınmacıların barındığı Çadırkent kapatılacak veya başka yere taşınacak dedikoduları üzerine Çadırkent personeli, Cumhurbaşkanlığını dilekçe yağmuruna tuttu. Çadırkent personeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırmak üzere hazırladıkları dilekçelerde şu sözlere yer verdiler: “Sayın çok kıymetli Cumhurbaşkanımız. 2011 yılı itibariyle komşu Suriye Cumhuriyetindeki zulümden kaçan kardeşlerimize ilimiz Adıyaman’da misafir olarak gece-gündüz çalışarak siz büyüğümüzün şefkatini, devletimizin kudretini 5 yıl boyunca Suriyeli kardeşlerimizle paylaştık. Bu aşamada biz 600 kişi, çoluk-çocuğumuzla birlikte 3 bin kişiye yakın insan ekmek yiyoruz.  Şuan bizim duyduğumuz ve bize söylenen kampın ilimizden taşınacağı yönünde. Referandum öncesi Adıyaman mitinginde en ön saflarda yer alarak sizlerle beraber olduk. Sizin vermiş olduğunuz belediye başkanı, vali ve milletvekillerine artı istihdam tavsiyeleriniz doğrultusunda kampın Adıyaman’dan taşınması durumunda 5 yıl boyunca devletimizin kudretini sayın büyüğümüz sizin şefkatinizi canı gönülden Suriyeli misafirlerimize hissettirdik. Çadırkent çalışanları olarak 5 yıl boyunca yaptığımız kamu görevini Adıyaman ilinde belediye, valilik, özel idare ve benzeri kurumlarda faaliyet gösteren iş olanaklarına dağıtılması ve mağduriyetimizin giderilmesini saygılarımızla arz ederiz Sayın Cumhurbaşkanımız”…

tayfun güzel, ferhat vural, sehirde bu hafta, adıyaman, çadırkent, suriyeliler