AFAD, UMKE, İ.H.H ADIYAMAN BU ÜÇLÜYÜ ÇOK SEVDİ


Adıyaman’da ve Yurt genelinde sel, deprem ve yangın gibi afetlerde son dönemlerde adından çok sık söz ettiren “UMKE”, “AFAD” VE “İ.H.H” üçlü ekip olarak 3 gün süren bir kampa bir araya geldiler.

post

 Şehirde Bu Hafta    2017-05-10  


Adıyaman’daki Arama-kurtarma ekipleri, kendi aralarında düzenledikleri kampta yeni teçhizatlar ve araçların tanıtımı ile bilgi paylaşımında bulundular. 3 gün sürecek olan Kampa 3 farklı ekipten 8’i bayan olmak üzere toplam 70 kişi katılıyor. Kamp alanı olarak ise merkeze bağlı Kırkgöz bölgesi seçildi.  İçişleri bakanlığına bağlı “AFAD”, Sağlık bakanlığına bağlı “UMKE” ve tamamı gönüllülerden oluşan “İ.H.H”ya bağlı “Acil Kurtarma” ekipleri, Kırkgöz bölgesinde 3 gün sürecek kampta bir araya geldiler.

8’i bayan toplam 70 kişilik arama-kurtarma ekipleri, düzenlenen kampta yurt içi ve yurt dışında katıldıkları arama-kurtarma faaliyetleri ile ilgili yaşadıklarını tecrübeleri, bünyelerine kattıkları yeni araç, gereç ve teçhizatların tanıtımını, özellikle son Samsat depreminde edinilen tecrübeler paylaşılırken ekiplere yeni katılan arkadaşlara katıldıkları faaliyetler anlatıldı. “AFAD” bünyesinde yeni katılan 8*8 “Anfibik” aracın tanıtımı ve kullanımı da yapıldı. Suda, karada ve palet takılarak kar’da da harekat kabiliyeti olan son teknoloji ürünü araç özellikle sel afetlerindeki kurtarma faaliyetlerinde kullanılacak.

 

İ.h.h Adıyaman” şube başkanı Fadıl akkuş kamp ile ilgili yaptığı açıklamada; “AFAD” ve “UMKE” olarak yurt içinde, “İ.H.H” olarak biz de hem yurt içinde hem de yurt dışında çok büyük uyum içerisinde birçok afetlerde ortak arama-kurtarma faaliyeti yürütüyoruz. Burada 70 arkadaşımız var. Buradaki arkadaşlarımız Samsat ilçemizdeki deprem felaketi olmak üzere Siirt, Ağrı, Van, Çanakkale, Manisa, Zonguldak gibi yurt içindeki deprem, sel ve kömür ocağı patlamaları ve göçüklerde, Endonezya, Nepal, Bangladeş ve Balkan ülkelerindeki yine sel ve deprem afetlerindeki arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Çok geniş kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Kamptaki bütün arkadaşlar yangın, sel, deprem, çöküntü, kuyu, dağ tırmanışı, yüksekten düşme, araç kazası, gaz zehirlenmesi gibi afet ve olaylarda temel arama kurtarma faaliyetlerinde ekip olarak yapılacak çalışmalarla birlikte teknolojik araç-gereçleri de kullanıyoruz” diye konuştu. ŞEHİRDE BU HAFTA

tayfun güzel, ferhat vural, sehirde bu hafta, umke, afad i.h.h, adıyaman