"ŞEYH VE AĞALARIN KISKACINDA BİR İLÇE" TALİHSİZ KAHTA !


Yıllarıca her dönem belli ailelerin yönettiği Kahta'da insanlar sorunlarına bir çözüm bulunmasını istiyorlar..

post

 Şehirde Bu Hafta    2015-12-08  


Cadde ve sokakları köstebek yuvasına dönen şehirde gözle görülür bir hizmet görmek mümkün değil.. Kilitli parke taşlı yollarda neredeyse 20 metre doğru düzgün yol yok,mutlaka  bir çokur vardır.Arabalarına amasör yetiştirmediklerinin dile getiren vatandaşlar, " Ne kaldırımlarda yürüyebiliyoruz çünkü işgal altında ne de arabımızla bir caddeden geçebiliyoruz,arabalarımızda amasör kalmadı"diye şikayette bulundular..

"Su deryasının üzerinde sosuzluk çekiyoruz."geçen yaz aylarca sularımız akmadı,aktığında da çamur aktı.. doğru dürüst çocuklarımızın oynayacağı temiz bir park bahçe yok,gençlerimizin vakitlerini geçireceği bir sosyal alan yok..temizlik ve hizmet  deseniz zaten yok,halk olarak bunları hak edecek ne yaptık? "

"Kahta halkı olarak her zaman iktidarda kim varsa belediye başkanlarıda o partiden seçildi.Başka şehirlerde İktidar partilerine mensup belediyeler şehrin çehresini değiştirirken bizim Kahta'mız da hizmetin H harfi yok.."

Seçim zamanında her türlü vaaddin verildiğini belirten vatandaşlar "seçim biter vaadler unutulur,Kahta çok eski bir ilçedir ve  turistik bir ilçedir.Dünyanın 8.harikası nemrut dağına sahiptir.Kommagene kralığının mirasına sahiptir.Buraya dünyanın her tarafından turistler gelir.Ancak ne temiz bir cadde ne temiz bir sokak ne de güzel bir yeşil alan bulmak mümkün değildir..Bu manzara yakışıyor mu  böyle bir ilçeye"diyerek dert yanan vatandaşlar;karayolunda bakın bir petrol istasyonu caddeyi işgal etmiştir,hiç bir yetkili müdahale edemez diğer taraftan bazı esnaflar kaldırımları işgal etmiştir,yayalar bile kaldırımlarda yürüyemez durumdadır,peki bu belediyenin zabıtaları yokmu? niye müdahale etmezler bu kaldırımdaki işgallere..?şehir içinde bir çok kaldırım yürünülemez durumda iken ebu sadık ziyaretinden baraja giden yolun kaldırımlarını yürüyüş koşusu yapmak herhalde Guinness rekorlar kitabına gire bir icraat.! insan ister istemez düşünmeden edemiyor,yol her iki taraflı önce parke taşlarıyla döşendi yolun daraldığı görüldüğünde bir tarafın taşları söküldü,peki kimlere rant sağlandı bu yolda orasıda meçhul..

    

Her dönemde belediye başkanlarının ya kardeşini ya da bir yakınını gölge belediye başkanı gibi yanına aldığını,sorunları ona havale ettiklerini,kimi belediye başkan yardımcılarınında "ben x vekilin veya y vekilin temsilcisiyim" diyerek kibirden yanlarına yaklaşılmadığından yakınan vatandaşlar"belediye başkanına gidip derdimizi anlatmada sıkıntı yaşıyoruz dediler..

Seçimlerden sonra halef selef olan belediye başkanları birbirlerini çok ağır bir şekilde yolsuzlukla suçlamışlardı.."biri diğerine faturaları çok şişirdiğini,diğeri ise kendisinin daha çok şişirdiğini daha doğrusu "tencere dibin kara seninki benden kara" kavgasına girmişlerdi..açın o zamanki yerel gazeteleri bu kirli suçlamaları göreceksiniz diyen vatandaşlar" gönül isterdiki birbirlerini yolsuzlukla değilde hizmet için tartışsalardı..ama görüyoruzki orta da hizmet değilde başka kirli suçlamalar var.."

İnsanların Ak Parti'ye oy verdiğini söyleyen vatandaşlar " Türkiye'nin

her tarafından gözle görülür hizmetler icraatlar görüyoruz.Ancak bu hizmetlerin ilçemizde olmasını birileri acaba bize yakıştırmıyormu?yoksa bunları yapacak vizyondan yoksun insanlarımı seçmişiz..?