DUYARLI OKUL MÜDÜRÜ, VELİLERDEN TAM NOT ALDI


Haberimiz üzerine okulun etrafındaki jiletli tel örgüleri kaldıran okul müdürü Abdurrahman Yakut, haberimizi dikkate alarak güzel bir davranış sergiledi. Büyük bir yanlıştan dönen Yakut, böylelikle çocukları da büyük bir tehlikeden kurtardı.

post

 Eğitim    2017-06-07  


Gazetemizin 68. Sayısında “Okul Mu Hapishane Mi? başlığıyla dile getirdiğimiz okulun etrafı jiletli tel örgüyle çevrilince veliler ve mahalleli tepki gösterdi haberimiz üzerine okul yönetimi tarafından jiletli tel örgüler kaldırıldı. Haberimizle ilgili hassasiyet gösteren ve veli ve mahalle sakinlerinin taleplerine duyarlılık gösteren okul müdürü Abdurrahman yakut ve okul idaresine teşekkür ediyoruz.

 

Haberimizde bahsi geçen konu gazetemizde şöyle yer almıştı: “Adıyaman’da bir okul yönetimi tarafından okulun bahçe duvarlarına çekilen “Jiletli” tel örgüler büyük tepkiye neden oldu. Adıyaman Bir Aralık Ortaokulunun bahçesinin arka duvarlarının güvenlik gerekçesiyle  “jiletli” tel örgülerle kapatıldı. Okulun birçok yerinde takılı olan güvenlik kameralarıyla güvenlik kontrolünün sağlandığı ve kentin en merkezi yerinde olan okulun bu kadar güvenliğe rağmen neden “Jiletli” tel örgüyle çevrildiğine bir anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, milli eğitim müdürlüğünün konuyla ilgili gerekli çalışmaları yapmasını ve tel örgülerin kaldırılmasını istiyor. Vatandaşlar; “ bir aralık ortaokulu kentin en merkezi yerlerinden birisi. Emniyet güçleri zaten gün boyu okul çevresinde gerekli güvenlik tedbirlerini alıyor. Trafik açısından da bir problem yok. Üstelik okulun dört bir tarafı güvenlik kameralarıyla kontrol ediliyor. Zaten oldukça yüksek olan bahçe duvarlarının “Jiletli” tel örgüleriyle çevrilmesi çok saçma. Bu tel örgüler ya hapishanelerde ya da sınır güvenliği için kullanılıyor. Burası ne hapishane, nede sınır bölgesi. Çocuklar psikolojik olarak etkileniyor. Güvenlik gerekçesiyle bu duvarların tel örgüyle çevrilmesini kimse kabul edemez. Milli eğitim müdürümüzün koyunla ilgileneceğini ve hem bizleri hem de çocuklarımızı bu kötü ortamdan kurtarmasını bekliyoruz” diye konuştular. ŞEHİRDE BU HAFTA

adıyaman,şehirde bu hafta gazetesi,eğitim