PİRİNLİLERİN BİTMEYEN ÇİLESİ !


YAZ?IN YILAN-AKREP, KIŞIN YAĞMUR-ÇAMURLA BOĞUŞAN MAHALLE ?PİRİN?

post

 Şehirde Bu Hafta    2015-12-10  


Adıyaman’da,perre antik kentiyle içi içe yaşayan merkeze bağlı örenli mahallesi(pirin) halkı sakinleri havaların soğumasıyla birlikte sorunları yeniden gündeme gelmeye başladı.

Yaz mevsiminde vatandaşların yılan, akrep gibi zehirli hayvanlarla uğraşması bir yana kış mevsiminde ise yağmur ve çamurla boğuşuyor. Mahallenin tamamı sit alanında olduğu için mahalle sakinleri evlerini ne yıkabiliyor, ne tamir edebiliyor ne de yeniden yapabiliyorlar. Sorunu defalarca yetkililere ileten ve sonuç alamayan örenli mahalle sakinleri bu durumdan bıkmış durumda. Yıllardır mahalleye giden siyasiler ve bürokratlar kendilerine sürekli sözler vermelerine rağmen kalıcı bir çözümünün bulunmayışı orada yaşayanları artık tedirgin etmeye başladı. Evlerin çok eski ve genelde kerpiç olması ve betonarmeye izin verilmeyişi nedeniyle vatandaşların harabe evlerde yaşamasına neden oluyor.

Mahalle sakinlerinden Ş:A, “Örenli mahallesi sakini olarak yıllardır valilik, müze, kültür ve turizm müdürlüğü, milletvekillileri ulaşmadığımız sorunu anlatmadığımız kimse kalmadı. Bize hep sorunu halledeceğiz, mağduriyetinizi gidermek için projeler devreye konulacak denildi. Ancak hep gidenleri bekledik. Verilen sözler bir türlü yerine getirilmedi. Artık ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Biran önce ailemizle birlikte rahat etmek istiyoruz” dedi.

Mahallenin yaşlı sakinlerinden M.B ise, “Evlerimiz çok eski. Yıkık-dökük. Açıkçası yıllardır harabe evlerde kalıyoruz. Sıcak aylarda tavanlardan yılanlar düşüyor, akreplerle yatıp kalkıyoruz. Ailemize, çocuklarımıza bir şey olacak diye korkuyoruz. Evlerimizin tavanları çöküyor ama yapamıyoruz. Yeni ev yapmak istiyoruz izin vermiyorlar. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Yetkililerden biran önce örenli mahallesine sahip çıkmalarını bekliyoruz. Bir ara bazı memurlar geldi evlerin arazilerin ölçümlerini yaptılar. Sizlere ev ve arazileriniz karşılığında paralar ödenecek dediler. Ancak bir gittiler bir daha görünmediler. Ne olacak bu işin sonu bilemiyoruz.Yetkililere sesleniyoruz; bizde sıcacık yuvamızda insanca şartlarda yaşamak istiyoruz lütfen bu sorunumuzu bir an önce çözün artık” diye konuştu.