ADIYAMANA BUNU YAPANLAR TEHLİKENİN FARKINDA DEĞİL Mİ?


Beton mikserlerinden ve çakıl kamyonlarından dökülenler Atatürk bulvarında trafik kazalarına davetiye çıkartıyorlar. Yetkililer bunları hiç mi görmüyor!

post

 Şehirde Bu Hafta    2015-12-10  


Bu bir değil, on değil, yüz değil. Trafikte hem sürücüleri hem yayaları hem de yolları perişan ediyorlar. Bahsettiğimiz şey hazır beton mikserleri ve çakıl kamyonları. Kentleşmenin hızıyla doğru orantılı olarak büyüyen ve gelişen beton santrallerinden inşaatlara hazır sıva ve çakıl taşıyan mikserler, ya ihmaller nedeniyle ya da yeterli denetim olmayışı nedeniyle trafiği allak bullak ediyorlar. Özellikle Atatürk bulvarında hareket halindeyken sol şeridi kullanan beton mikserlerinin şoförleri galiba kendilerini ambulans olarak görüyorlar. Hadi bunu geçtik nasılsa denetim yok diye rahat hissedebilirler, peki mikserler hareket halindeyken o kapalı olması gereken boşaltma ağzından dökülen sıvaya ne demeli! Yola dökülen hazır sıva birinci olarak görüntü kirliliğine yol acımakta, ikinci olarak araçların lastiklerinden sekerek yayaların can güvenliğini tehdit etmesi, üçüncü ve en tehlikelisi ise hareket halindeki araçların muhtemel kazalara sebebiyet vermesidir.

  Hadi siz arkanızı kirleterek gidiyor ve yaşanan kazaları ve kirliliği görmüyorsunuz; peki sizi çalıştıran patronlarınız da mı bu olanları görmüyor ve bu beton parçalarının kendi araçlarını, kendi yakınlarını ve kendilerinin canını yakacağını bilmiyor mu? Ya da “nasılsa bizim araç değildir” diyerek düşüncesizlik mi yapıyorlar. Her gün mobeselerden onlarca araca ceza yağdıran polislerde mi görmüyor ve bu düşüncesizlere ceza kesmiyor?  Yazık bu kentin insanına da, araçlarına da yollarına da. Hepsi can, hepsi milli servet. siz cebinize para koyacaksınız diye insan hayatını tehlikeye atmayın.