KALENİN BU HALDE OLMASININ SORUMLUSU KİM?


VATANDAŞLARIN UĞRAK YERİ TARİHİ ADIYAMAN KALESİNİN HALİ İÇLER ACISI!

post

 Şehirde Bu Hafta    2015-12-10  


Adıyaman merkez Kabcami mahallesinde bulunan yığma topraktan oluşan tarihi Adıyaman kalesi, önceki yıl Adıyaman belediyesi tarafından kültür ve turizm bakanlığının desteğiyle yeniden düzenlenerek Adıyaman turizmine kazandırıldı. Çevre düzenlemesi, yeşil ve dinlenme alanlarıyla birlikte yepyeni bir hüviyete kavuşan Adıyaman kalesi yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

  Aradan çok fazla zaman geçmemesine rağmen yeni görüntüsünden eser kalmayan Adıyaman kalesinin bu durumu en çok bu işe emek harcayanların üzülmesine neden oluyor. İlk başlarda Adıyaman belediyesinin özel güvenlik görevlileri tarafından korunan Adıyaman kalesinde işletmelerin hizmete girmesiyle birlikte güvenlik görevlileri buradan çekildi. Veya güvenliği yeni işletmelere bırakıldı, çünkü şu sıralar Adıyaman kalesinde hiçbir güvenlik görevlisi bulunmuyor.

 

  Her gün çok sayıda insanın ziyaret ettiği, kafesinde çay –kahve içtiği, misafiriyle resim çektirdiği, ağaçlarının altında kitap okuduğu ve koyu muhabbetlerin yapıldığı Adıyaman kalesinin yürüyüş alanlarındaki duvarlara ve çeşme başlarına yazılan yazılar ziyaretçileri ürkütür hale geldi. Bazı kendini bilmezlerin kirlettiği bu tarihi mekân belki de korunmaya devam edilse bu kadar kısa sürede “kirli” bir hale gelmezdi. Çevresinde onlarca yeni iş yerinin gelir kapısı olarak masraf edildiği, kalenin içerisinde bulunan işletmelerin de yapılan bu saygısızlık sonucu çok sayıda müşteri kaybetmesi belki de buraların kapanmasına neden olacak. Tarih turizmiyle övündüğümüz bu kente yapılan yatırımların bu bilinçsiz insanlar nedeniyle hasar görüp adının kötülenmesi vatandaşların da büyük tepkisini çekiyor. HABER TAYFUN GÜZEL

tayfun güzel,sehirde bu hafta,adıyman,kale,ferhat vural,haber,