PKK/KCK 2,FETÖ'DEN 2 TUTUKLAMA


Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyon kapsamında yakalanan 2 şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

post

 Asayiş    2017-08-16  


PKK/KCK

Edinilen bilgiye göre, PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında terör örgütüne eleman kazandırma ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptıkları tespit edilen M.G. ve H.G.’nin kaldığı ikametlere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.Gözaltına alınan M.G. ve H.G. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilerek sorgulandı.Her iki şahıs daha sonra Adıyaman Adliyesine sevk edildi. M.G. ile H.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Öte yandan operasyon kapsamında şahısların kaldıkları ikamette yapılan aramada 1 adet ruhsatsız pompalı av tüfeği, 1 adet kuru sıkı tabanca ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

FETÖ/PDY

FETÖ/PDY terör örgütünün Adıyaman sivil memur yapılanması kapsamında, Bylock kullandığı iddia edilen 3 kişiden 2’si çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 
Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY terör örgütünün sivil memur yapılanması kapsamında Bylock kullandığı iddia edilen 5 kişiye yönelik Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Adıyaman merkezli Kahramanmaraş ve Kahta ilçesinde operasyon yapıldı. Yapılan operasyon kapsamında Bylock kullandığı iddia edilen 5 kişiden 3’ü yakalandı. A.K., M.T. ve A.A., Adıyaman emniyetinde tamamlanan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. A.K. ve M.T. tutuklanırken A.A. ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.
Konuyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

adıyaman,şehirde bu hafta gazetesi,ferhat vural,adıyaman belediyesi,f.hüsrev kutlu