TORPİL LİSTESİ TESCİLLENDİ!


Adıyaman İl milli eğitim müdürü tarafından hazırlandığı iddia edilen skandal; -Adıyaman Milli eğitim müdürlüğünde torpil iddiaları bitmiyor.. Adıyaman ve ilçelerindeki okullara atanacak müdür ve müdür yardımcıları için yapılan mülakatta, daha önce komisyona verilen skandal listedeki torpilli adaylara en yüksek puanlar verildi.Hatta komisyonun sunduğu liste üzerinde bile oynamalar yapılıp, birilerinin puanı yükseltilirken birilerinin puanı ise düşürüldüğü iddialar arasında. -Çocuklarımıza ahlak ve erdemi öğretmekle yükümlü bir kurumda torpille müdür/müdür yardımcılığına gelecek biri öğrencilere hangi "Ahlakı" öğretecek? -Burası Hukuk devleti mi?Yoksa muz cumhuriyeti mi? -Göz göre göre torpil listesinin hesabını kim/kimler verecek?

post

 Eğitim    2017-08-25  


 

"PROJECİ MÜDÜRÜN" TORPİL LİSTESİ TESCİLLENDİ!

Adıyaman ve ilçelerindeki okullara atanacak müdür ve yardımcıları için yapılan mülakatta, daha önce komisyona verilen skandal listedeki torpilli adaylara en yüksek puanlar verildi.

Daha önce gazetemizin facebook/şehirdebuhafta sosyal medya hesaplarında yayınladığımız ADIYAMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE SKANDAL-1 ve 2 torpil listesi olduğu iddia edilen listeler,mülakat sonuçlarının yayınlanmasıyla tescillendi.

TORPİL İDDİALARI NASIL GELİŞTİ

17 Temmuz 2017 tarihinde #şehirdebuhafta facebook hesabımızda yayınladığımız liste de " İl milli eğitim müdürü tarafından hazırlandığı iddia edilen ve komisyona verilip bu isimler müdür/müdür yardımcıları seçilecek " denilen listeyi yayınlamıştık.Haberimiz eğitim camiasında ve kamuoyunda ciddi yankı uyandırırken Milli eğitim müdürlüğü sessizliğe bürünmüştü.

18 Temmuz 2017 tarihinde ise ADIYAMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE SKANDAL-2 başlığıyla, mülakata girecek adayların listesini yayınlamıştık.Bu liste de ise,mülakatta dahi girmediği halde yani mülakat sırası dahi gelmediği halde ismi "Müdür/müdür yardımcısı" olacakların listesinde geçen adaylar vardı...

Elimize geçen ve bugün yayınladığımız listede ise, her iki listeyi doğrular nitelikte.Çünkü birinci yayınladığımız "torpilli listede" adı adayların çoğuna yüksek puanlar verilmiş.Ayrıca komisyonun milli eğitim müdürlüğüne sunduğu iddia edilen bu listede,bir kısım adayların puanları düşük olduğu halde, Milli eğitim müdürlüğünde listeye müdahale edilip o isimlere garanti olsun diye daha yüksek puanlar verildiği iddialarını doğrulamakta.Bunun yanında özellikle bazı önemli prestijli okullar için adı geçen adaya 98 puan gibi yüksek puan verildiği görülmekte.Örneğin komisyonun sunduğu listede 85 puan alan bir adaya 99 puan verilmiş.Kimi adayında puanı düşürülmüş.Bazı şube müdürlerinin eşlerine daha yüksek puanlar verilmiş..

Şimdi Milli eğitim camiası ve tüm kamuoyu şu soruların cevabını merak ediyor.

1- Bu skandala imza atan "projeci müdür" hala o görevde kalacak mı?

2-Bu torpil iddiaları ile ilgili bir soruşturma açılacak mı?

3-Bu hukuksuzluğun/torpilin içinde olan siyasiler var mı?

4-Ahlak ve erdemi,kul hakkını,talim ve  terbiyeyi öğretme yükümlü bir kurumda mide bulandıran bu torpil iddialarının hesabını kim cerecek?

5-Madem müdür/müdür yardımcıları torpille atanacak,neden sınav/mülakat yapıyorsunuz?

Tüm kamuoyu bu soruların cevap bulmasını bekliyor..ŞEHİRDE BU HAFTA 

adıyaman,adıyaman valiliği,nurullah naci kalkancı,ferhat vural,şehirde bu hafta,milli eğitim bakanlığı