ADIYAMAN SİYASETİ TOZ DUMAN!


Ak parti de bazı ilçe başkanlarının görevden alınması ve yerine atanacak yeni isimler belirsizliğini korurken Adıyaman İl başkanı Abdurrahman DİMEZ'in görevden alınması kafaları iyice karıştırdı.Diğer taraftan MHP den istifa eden 28 kişi Meral AKŞENER'in oluşumuna destek vereceklerini açıkladılar..CHP de kongre süreci yaklaşırken il başkanlığı için adaylığını ilk açıklayan Av Zeynep SAYA oldu..

post

 Siyaset    2017-09-18  


AK PARTİ CEPHESİ:Geçen haftalarda Adıyaman Merkez ilçe başkanı Mehmet Hanifi ERDEM,Kahta ilçe başkanı Engin AKEL,Samsat ilçe başkanı  Hasan ERDEM ,Gölbaşı ilçe başkanı Niyazi YANCA ve üç dönem kuralına takılan  Sincik ilçe başkan Şevket ÖZKSÜZ görevden alınmışlardı.Bu görevden alınanların yerine yeni adaylar belirsizliğini korurken Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman DİMEZ de görevden alındı.

Gözler şimdi bu görevden alınanların yerine kimlerin atanacağı üzerinde.Adıyaman  il başkanı Abdurrahman DİMEZ yaptığı açıklamada “Kasım ayından sonra bitecek olan ilçe kongrelerinin ardından yapılacak 6. Olağan Kongrede yeniden İl Başkanlığına aday olmayacağım. Merkez İlçe Başkanlığının ardından yaklaşık 20 aydır onurla yürüttüğüm İl Başkanlığı vazifem boyunca yol arkadaşlarımla beraber milletimize ve memleketimize faydalı olmaya çalıştım. Bize bu makamları layık gören başta sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve tüm parti yetkililerine müteşekkiriz. Bundan sonrada partimizin vereceği her göreve hazırım. Millet ve memleket sevdamız her şeyin önündedir” dedi.

Başkan DİMEZ'in görevden alındığı saatlerde, Belediye başkanı F.Hüsrev KUTLU sosyal medya hesabında "Başarılı bir İl Başkanlığı dönemi geçiren Ak Parti il başkanı H. Abdurrahman Dimez kardeşime bundan sonraki siyasi hayatında başarılar dilerim. Siyasette daha ileriye sıçramak için bazen biraz gerilemek gerekir." diyerek DİMEZ'e açıkça destek çıktı.Bu paylaşımla DİMEZ'in illerde milletvekili adayı olacağı yönündeki kanaatleri pekiştirmiş oldu..

Benzer açıklamalar Kahta eski ilçe başkanı Engin AKEL de yapmıştı.Görevden ayrıldıktan sonra esnafları ziyaret eden AKEL "bu bir veda değil,milletvekili adayıyım "AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, kongre süreciyle ilgili yaptığı toplantıda, ilçe başkanlığından ayrılacak olmasının veda olmadığını,Önümüzdeki dönemde resmi olarak milletvekilliği adaylığımı açıklayacak olmamdan dolayı, genel merkezimizle ortak aldığımız karar neticesinde İlçe Başkanlığı görevini bırakıyorum” demişti.

CHP CEPHESİ:Cumhuriyet Halk partisi Adıyaman il başkanlığında  kongre süreci yaklaşırken aday olacağını resmen açıklayan Av Zeynep SAYA oldu.Saya, Gazetemize yapmış olduğu açıklamada "Partiye yeni bir heyecan taze kan getirmek ve tüm sosyal demokratları bir çatı altında toplamak için adayım "demişti.Hala CHP il başkanlığı için nabız yoklayan ama resmen ismini açıklamayan bir çok adayın olduğunu biliyoruz.Bunlardan biri de İşadamı Zeynal BENER'dir.Çalışmalarına devam eden BENER yakında adaylığını resmen açıklayacak. Şimdi herkesin merak ettiği konu Cumhuriyet Halk Partisi, küskünlerini yeniden partiye kazandıracak mı? Mevcut yönetimin yeterince iyi bir performans gösterememesi tabanda ciddi rahatsızlıklara sebep olmuş durumda.Bazı ilçelerde tabela partisinden öteye gidememektedir,bu da halkın nezdinde gelecek adına bir umut vermemektedir..

MHP CEPHESİ:Meral AKŞENER'in başını çektiği yeni oluşuma destek olmak için 28 kişi MHP den istifa etti.

 MHP Eski İl başkanı Mithat Solgun, Hasancık Eski Belediye Başkanı Kadir Taşar,Kahta Eski İlçe Başkanı Ahmet Türk, Çelikhan Eski İlçe Başkanı Halil Yurdakul, Çelikhan Eski Ocak Başkanı Ramazan Abacı, Eski İl Başkan Yardımcısı Osman Doğan’ın da aralarında bulunduğu 28 kişi MHP’den istifa ettiklerini basın açıklamasıyla duyurdu.

MHP Eski İl Başkanı Mithat Solgun tarafından istifaya ilişkin basın açıklaması yapıldı. Mithat Solgun, “İçinde acımız,çilemiz, gözyaşımız ve şerefli bir mazimiz olan MHP’den kopmak hiç de kolay değil. Ama fiilen koptuğumuz MHP’nin içinde resmi olarak daha fazla kalmayı da doğru bulmuyoruz, etik bulmuyoruz. Elbette ki gelinen nokta gerçek dava adamı her ülkücüyü üzüyor, kahrediyor. Keşke böyle olmasaydı, keşke iş buralara kadar gelmeseydi. Ama taraflı tarafsız herkes de biliyor ki işin bu noktaya gelmemesi için her yol denendi, her kapı çalındı. Fakat olmadı. İster MHP’de ister başka yerde, nerede olursa olsun samimi ülkücüler baş tacımızdır. Biz ülkücüler birbirlerinin kucağında şehit vermiş kutlu bir davanın mensuplarıyız. Bu durum bizim kardeşliğimizi bozamaz, bozmamalıdır. Her ülkücü buna çok dikkat etmeli, çünkü eninde sonunda inşallah bir gün yeniden bir araya geleceğiz” dedi.Solgun, Meral Akşener’in başkanlığında kurulacak partinin sorunlara çözüm bulacağına inandıkları için yollarını ayırdıklarını dile getirdi." demişti.

Görünen o ki 2019 yerel ve genel seçimlerine kadar siyaset arenası bayağı hareketli geçecek.Kamuoyunun merak ettiği diğer bir konu da Ak parti içinde küskünler hareketi olacak mı?Partiden kopmalar olacak mı? Yoksa "Kol kırılıp yen içinde mi kalacak.." bekleyip göreceğiz.ŞEHİRDE BU HAFTA

 

adıyaman,şehirde bu hafta gazetesi,ferhat vural