uyuşturucu ile mücadele arttırıldı


Adıyaman Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yeni kurulan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu ticareti ve kullanımıyla ilgili mücadeleyi arttırdı.

post

 Asayiş    2017-09-26  


Daha önceden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki büro amirliği olarak faaliyet gösteren narkotik ekipleri artık Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını yürütüyor. Yeni kurulan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri son 10 günde ‘şok’ uygulamalar yaparak uyuşturucuya geçit vermiyor.
Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, uyuşturucuyla daha etkin mücadele etmek için Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünü kurduklarını belirterek, “Son 10 gün içerisinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimiz il ve ilçe merkezlerinde uyuşturucu madde ticareti yapan, kullanan ve nakleden şahıslara yönelik çalışmalarını arttırdı. Son 10 günde kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak suçundan toplam 26 olay meydana geldi. Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak suçundan 8 olay olmak üzere toplam 34 olay meydana gelmiş, 56 şüpheli şahsa işlem yapılmış, 1’i firari, 4’ü adli kontrol şartı ile serbest, 5 şahıs tutuklanmıştır.
Bu olaylarda 929 gram esrar, 3 gram eroin, 7 adet ectasy hap, 3.5 gram sentetik kannobinoid (banzai) ele geçirildi” dedi.

adıyaman,adıyaman emniyet müdürlüğü,metin alper,şehirde bu hafta,ferhat vural